Bilirkişi, Erdoğan'ın benzetildiği Gollum için karar verdi

Doktor Bilgin Çiftçi ve 'Smeagol/Gollum’un adalet mücadelesine dönen 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' davasında, bilirkişi heyetinden rapor geldi.

Bilirkişi, Erdoğan'ın benzetildiği Gollum için karar verdi

Doktor Bilgin Çiftçi ve ‘Smeagol/Gollum’un adalet mücadelesine dönen ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret’ davasında, bilirkişi heyetinden rapor geldi.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin isteğiyle, “Smeagol/Gollum”un karakter analizini yapan bilirkişi heyeti ilk olarak Yönetmen Peter Jackson’ın da açıkladığı gibi suç unsuru sayılan fotoğraftaki karakterin Gollum değil, Smeagol olduğunu belirtti.

Evrensel’den Eda Yıldırım’ın haberine göre, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’ni inceleyen bilirkişi heyeti, film karakterleri üzerine daha önce yapılan akademik çalışmaları da referans göstererek, “Smeagol yüzüğün etkisi altına girmeden önce özünde bir hobbit olan iyi, barışsever, sadık ve olumlu çağrışımlara sahip bir karakter” dedi.

Memuriyetten atılmıştı

Aile Hekimi Doktor Bilgin Çiftçi’nin ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılanmasına hatta memuriyetten atılmasına neden olan fotoğraf, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Smeagol/Gollum’un ‘Yeme, şaşma, hayret’ halleri yan yana yer alıyor. 23 Ağustos 2014 tarihinde paylaştığı fotoğraf nedeniyle Çiftçi, 15 Ekim 2015 tarihinde memuriyetten men edildi. Üstelik ceza, ilk raporunda Erdoğan için kullandığı ‘övgü’ içerikli ifadeler nedeniyle tarafsızlığı tartışılır hale gelen Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı’na hazırlatılan ikinci rapor üzerinden verildi.