VİDEO | Bharara'dan yandaş basın açıklaması

AKP yandaşı Star gazetesi, 26 Mart'ta çıkan baskısında 'Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu!' başlığını manşete taşımıştı.

VİDEO | Bharara'dan yandaş basın açıklaması

Rıza Sarraf’ı tutuklatan ABD’li savcı Preet Bharara, kendisini Gülen cemaatinden rüşvet almakla suçlayan Star gazetesine “Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat içlerinden en aptalcası buydu” dedi.

AKP yandaşı Star gazetesi, 26 Mart’ta çıkan baskısında ‘Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu!’ başlığını manşete taşımıştı. Gazete verdiği haberde “ABD’li savcı, FETÖ’nün yıllık 2.5 milyon dolar ödediği hukuk bürosunun avukatlarından senatör Schumer’in bir numaralı adamı” ifadelerini kullanmıştı.
Bharara, Sarraf’ın tutuklanmasından 4 gün sonraki sürece kadar twitter’daki takipçi sayısının 270 bini aştığını belirtirken “Bunun sebebi kısmen birçok yer de de bahsettiğimiz o ülkede yolsuzluğa karşı gereken önlemin alınmadığına dair kanaat idi” dedi.

‘Hakkımda yazılan en saçma şey’

New York Basın Birliği (NYPA) tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapan Bharara, Star gazetesinin bu manşetine yönelik de açıklama yaptı. Açıklamasında cemaati “hükümeti devirmeye azmetmiş kişiler” olarak tarif edilmesi de dikkat çekti. Konu hakkında Bharara’nın açıklaması şöyle:
“Türkiye’deki bazı gazetelerin manşetlerine konu olmuşum. Güya, bu davayı açmamın sebebi, benim, yani Hindistan’ın Pencap eyaletinden çıkmış, New Jersey’de büyümüş ve Manhattan’da ABD Başsavcısı olmuş Preet Bharara’nın Türkiye hükümetini devirmeye azmetmiş  kişiler tarafından 2.5 milyon dolara satın alınmış olmam. Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat burada, hepinize karşı teyit edebilirim ki, içlerinden en aptalcası buydu.”