Beyoğlu'nda yangın: Yatalak hasta hayatını kaybetti

Beyoğlu'nda iki katlı binada çıkan yangında, evden çıkamayan yatalak hasta hayatını kaybetti.

Beyoğlu'nda yangın: Yatalak hasta hayatını kaybetti

Beyoğlu’nda iki katlı binada çıkan yangında, evden çıkamayan yatalak hasta Mehmet Kehribar hayatını kaybetti.

Yangın, Bülbül Mahallesi Turan Caddesi üzerinde bulunan iki katlı bir binada saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki katlı binanın ikinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde yangın çıktığını gören Bilal Kehribar alevleri söndürmeye çalıştı. Yangını fark eden mahalle sakinleri bir yandan itfaiye ekiplerine haber verirken, bir yandan da evin demir kapısını kırarak içeri girdi. Alevlerin evi sarması nedeniyle yangını söndürmekte yetersiz kalan mahalle sakinleri Bilal Kehribar’ı dışarı çıkardı.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Evin içinde yatalak hasta babası olduğunu söylemesi üzerine evde yapılan araştırmada baba 89 yaşındaki Mehmet Kehribar’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Vatandaşlar müdahale etti

Evin kapısını kırarak içeri giren Cengiz Salman; “Biz evin kapısını kırarak içeri girdik. Bilal, babam içeride dedi. Babasına ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. Yatalak hasta olduğu için içeride kalmış” dedi.

Yangına müdahale edenlerden Mesut Kaya ise “Yangını görünce itfaiye ve ambulansa haber verdik. Kapıyı kırarak içeri girdik. Oğlu vardı. Babam öldü dedi.Bizi dışarı çıkardı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti” diye konuştu.Yapılan incelemeden sonra Mehmet Kehribar’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.