Beşiktaş saldırısının ayrıntıları ortaya çıktı

İstanbul Beşiktaş'ta 9'u sivil, 30'u polis 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Beşiktaş saldırısının ayrıntıları ortaya çıktı

İstanbul Beşiktaş’ta 9’u sivil, 30’u polis 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor.

400 kiloluk plastik patlayıcı ile düzenlendiği belirlenen saldırıda, polislerin bir araya gelmesi beklendikten sonra bomba yüklü aracı bölgeye götürülerek patlatıldığı tespit edildi.

Aracın satışı 1 hafta önce Bağcılar’da yapılmış

‘Beleştepe’ olarak bilinen yerde patlatılan aracın motoru 50 metre ileride bulundu. Motoru inceleyen ekipler, şase numarasına, bu bilgiden de plaka ve tescil kayıtlarına ulaştı. Aracın satışının 1 hafta önce Bağcılar İlçesi’nde yapıldığı ortaya çıktı. 20 bin TL’ye satın alındığı öğrenilen Chevrolet Aveo marka otomobili, bombanın yerleştirilmesinin ardından, saldırıda aracı kullandığı değerlendirilen ‘Murat’ kod adlı kişiye teslim edildi.

400 kg patlayıcı

Habertürk‘ün haberine göre, saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba, maç bitiminde kalabalık dağıldıktan sonra, 400 kilo patlayıcı yüklenmiş otomobili polis otobüslerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere götürerek park etti. Önce Beşiktaş, ardından Bursaspor taraftarları stattan ayrıldı. Görevi sona eren polislerin topluca bir araya geldiğini gören canlı bomba, otomobili bu bölgeye doğru sürerek infilak ettirdi. Patlayıcıların, metal parçalar konularak kuvvetlendirildiği de belirlendi.

İlk patlama 22.27’de

2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği tespit edilen saldırıların ilki, saat 22.27’de yaşandı. Maçta görevli Çevik Kuvvet ekiplerinin hemen yanından geçen bir araç, büyük bir gürültüyle patladı. Göğe bir alev topu yükseldi. Saniyeler sonra ikinci bir patlama daha oldu. Patlama, İstanbul’un büyük bölümünden duyuldu. Bir polis servis aracı ve bir TOMA büyük hasar görürürken, ev ve işyerlerinin camları kırıldı.