Bese Hozat: PKK'nin sınır dışına çıkması tarihi kapandı

Bese Hozat, PKK ve KDP ilişkilerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu

Bese Hozat: PKK'nin sınır dışına çıkması tarihi kapandı

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat, ANF’nin sorularını yanıtladı.

Son dönemde Öcalan ile devletin görüşmeye başladığı iddialarını yanıtlayan Hozat, 5 Nisan 2015’ten bu yana herhangi bir görüşme olmadığını ifade etti.

KDP ile AKP’nin işbirliği yaptığını ve PKK’yi etkisizleştirmek istediğini söyleyen Hozat, KDP ile ilgili olarak sorulan “Sizce KDP bu politikaların neresinde yer alıyor?” sorusuna ise “KDP bu politikaların içinde yer alıyor. KDP’nin siyaseti sömürgeci güçlere hizmet ediyor. Çünkü KDP sömürgeci güçlerle hareket ediyor ve ortak bir siyaset yürütüyorlar. KDP’de Kürtler üzerinde özel savaş siyaseti yürütüyor. Rolü ve misyonu böyle belirlenmiş. Bu kabul edilemez. Türk devletinin ve AKP’nin özel savaş politikalarının Kürdistan’daki yerel ayağı olmak telafisi zor bir suçtur. Kürt halkı işlenen bu suçu görüyor ve kabul etmiyor. ” yanıtını verdi.

ANF muhabirinin “PKK ve Türkiye arasında görüşmelerin yapıldığı iddia ediliyor ve bu görüşmelerde;  PKK, Türkiye’deki silahlı güçlerini sınır dışına çıkaracak ve Türkiye’de YPG’nin Fırat’ın batısındaki operasyonlarına sessiz kalacağı şeklinde haberler yapılıyor. Sizce bu türden iddialarla nasıl bir algı yaratılmak isteniyor?” sorusuna ise Hozat “Türkiye’nin Mimbic-Azez hamlesine sessiz kalması karşılığında PKK’nin güçlerini çekmesi gibi bir algı operasyonu yapılıyor. İşte PKK gücünü çekerse Türkiye’nin kırmızı çizgisi olan Fırat’ın Batısı fobisi ortadan kalkacak gibi bir algı operasyonu derinden derine geliştirilmeye çalışılıyor. Bu algı operasyonunu yapan aynı güçlerdir. Kürtlere soykırım uygulayan ve bunu destekleyen güçlerin kendisidir. Bu PKK’yi tasfiye anlayışıdır. PKK güçlerinin sınır dışına çıkması tarihi çoktan kapandı. Bunun çözüm olmadığı aksine tasfiye siyasetine yol açtığı çok iyi görüldü. Artık PKK hiçbir koşulda ve şartta güçlerini sınır dışına çekmez. Kürtlerin tek güvencesi ve garantisi gerilladır. Irkçı-faşist bir devlet ve iktidar gerçeği var olduğu müddetçe bu gerçek hiçbir koşulda değişmez.” yanıtını verdi.