Beria Önger ölümünün 1.yılında anılıyor

Tarihsel TKP Üyesi ve İKD Genel başkanı Bakiye Beria Önger ölümünün birinci yılında anılıyor

Beria Önger ölümünün 1.yılında anılıyor

Tarihsel TKP Üyesi ve İKD Genel başkanı Bakiye Beria Önger ölümünün birinci yılında anılıyor.

1960’lı yıllarda kurulan  İlerici Kadın Derneği kurucusu, ve 1975 yılında kurulan İlerici Kadınlar Derneği’nin  darbe öncesi kapatılana kadar genel başkanlığını yürüten Beria Önger, ülkemiz ilerici kadın hareketinin öncülerindendi.

Beria Önger, aynı zamanda 14 Ekim 1979 tarihindeki seçimlere üyesi olduğu TKP’nin desteği ile bağımsız senatör adayı olarak katıldı. O dönemin sloganı ise “İşçi Sınıfının Partisi Önder, Adayımız Beria Önger” olmuştu.

1921 Yılında Çanakkale’de doğan Önger, 14 Şubat 2015 yılında hayatını kaybetti.

Ölümünün 1. yılında, yeniden kurulan İKD tarafından bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada “Bakiye Beria Önger’in ölümünün üzerinden tam 1 yıl geçti. 14 Şubat 2015 yılında kaybettiğimiz  ve derneğimizin kapatılana kadar genel başkanlığını yapan Beria Önger’in anısını önünde saygı ile eğiliyoruz. Bugün ülkemiz kadınlarının yaşadıkları, geçmişten bugüne verilen mücadelenin ve bu mücadelede İKD’nin yaptıklarını daha  da değerli kılmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de gericiliğe, savaşlara, sömürü ve kadın düşmanlığı ile mücadelede İKD ve onun öncülerinden yoldaşımız Beria Önger’in izinden yürümeye devam edeceğiz. Gericiliği ve sömürüyü mutlaka yeneceğiz. Beria Önger yoldaşımıza ve tüm tarihsel İKD üyelerine, ülkemizin ezilen kadınlarına  verdiğimiz sözü tutacağız.” denildi.

İKD bugün saat 14.00 da Zincirlikuyu Mezarlığında Beria Önger anması yapacağını duyurarak anmaya davet çağrısında bulundu.