'Beni sırtımdan bıçakladılar'

İBB Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere yardım eden İBB çalışanlarıyla ilgili konuştu.

'Beni sırtımdan bıçakladılar'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci askerlere yardım ettiği ortaya çıkan İBB çalışanı baba-oğul için “beni sırtımdan bıçakladılar” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da çatışmaların yoğun olarak yaşandığı kurumlardan birisi İstanbul Büyükşehir Belediye binası olmuştu. Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Topbaş, darbecilere yardım ettiği ortaya çıkan İBB Sivil Savunma Genel Sekreteri Mehmet Tunç ve oğlu ile ilgili sert sözler kullandı.

‘İki hain beni sırtımdan bıçakladı’

Darbeci askerlere yardım ettiği ortaya çıkan iki İBB personeli için konuşan Topbaş “Darbecilerle temas kuran Mehmet Tunç diye bir hain. Sivil savunma genel sekteriydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden bu yana bizimle çalışıyordu. Bilgisi, tecrübesi var diye tuttuğumuz, güya bize saygılı olduğunu zannettiğimiz bir adam, ama hain. Kamera kayıtlarında askerleri belediye önünde karşılıyor, içeri alıyor. Güvenlik görevlilerimizi, askeri içeri almaları için ikna etmeye çalışıyor. Olaydan bir ay önce de bir albaya buraları gezdiriyor, AKOM’a (Afet Koordinasyon Merkezi) bile götürüyor. Whatsapp’tan yazışmaları da deşifre oldu. Yazışmalarda “Size belediyeyi teslim edeceğim. Bana bir şey yapmayın” diyor. Bu hainin oğlu da (Ömer Tunç) Eyüp’teki lojistik merkezde müdürlük yapıyor. Günde 300 bin kişiye yemek yapılıyor burada.

O gün 10 bin kişilik yemek siparişi verdiriyorlar. Ve işin en ilginç yanı asker görümündeki teröristler def edildikten ve emniyetin olaya el koymasından sonra kendisi genel sekreterin yanına gelip oturuyor ve çay içiyor. Whatsapp’tan deşifre olunca kaçıyor. Sonra emniyet gözaltına alıyor. Bu iki hain maalesef beni sırtımdan bıçakladı” dedi.

‘309 kişinin ilişiği kesildi’

İBB olarak “çok hassas bir tarama yaptıklarını” belirten Topbaş “309 kişinin ilişiği kesildi. Diğerleri devam ediyor, edecek. Yargısız infaz yapmamamız, adil olmamız lazım. Bize gelen 600’ün üzerinde ihbar var. Maalesef böyle günlerde aralarında husumet olanlar da birbirlerini ihbar ediyor. Dikkat ediyoruz. Suçlu olan hesabını verecek ama kurunun yanında yaş yanmamalı” yorumunda bulundu.