'Ben Hızır Aleyhisselamım' diyerek dolandırdı, ifadesinde 'Sakıp Sabancı gibi hissettim' dedi

İzmir'in Konak ilçesinde bir kişi, "Ben Hızır Aleyhisselamım. 12 İmam adına yardım topluyorum" diyerek 12 bin lira dolandırdı.

'Ben Hızır Aleyhisselamım' diyerek dolandırdı, ifadesinde 'Sakıp Sabancı gibi hissettim' dedi

İzmir’in Konak ilçesinde bir kişi, 45 yaşındaki bir kadını iddialara göre “Ben Hızır Aleyhisselamım. 12 İmam adına yardım topluyorum” diyerek 12 bin lira dolandırdı. Tutuksuz yargılanan sanık “12 bin lirayı bir arada görünce kendimi Sakıp Sabancı sandım” dedi.

Hürriyet’in haberine göre İzmir’de akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddiaya göre, “12 İmam adına yardım topluyorum” diyen Ümit Y., Esma A.’dan (45) para istedi. Kadın ise önce kredi kartından, sonrada bankadan para çekip şahısa verdi. Yaşananlar daha sonra kadının şikayeti üzerine ortaya çıktı ve yargıya taşındı. İzmir Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, 12 imam adına yardım topladığını söylediği iddia edilen tutuksuz sanık Ümit Y. ile avukatı Mustafa Tekin ve mağdur Esma A. katıldı. Yapılan ilk duruşmada ifade veren mağdur Esma A., yaşadıklarını anlattı.

 

‘Kredi kartın var ordan çek’ 

Esma A. “Konak’ta gezerken bu adam yanıma yaklaştı. ‘Ben Hızır Aleyhisselamım. 12 İmam adına para topluyorum. Bana yardım edersen cennete gideceksin. Etmezsen ölürsün’ dedi. Ben paramın olmadığını söyledim. Bana ‘kredi kartın var oradan çek’ dedi. Sonra karttan bir miktar para çektim verdim. Bana daha fazla para vermem gerektiğini söyledi. Çok korkmuştum. Sonra bankaya girip hesabımda bulunan parayı çektim ve kendisine verdim. Toplam beni 12 bin lira dolandırdı. Yıllardır biriktirdiğim tüm paramı aldı. Ben hasta ve yalnız yaşayan bir kadınım. Bana peygamber olduğunu ve 12 imam adına para isteyen bu kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

 

Dolandırıcı kendisini Sakıp Sabancı gibi hissetmiş

Tutuksuz yargılanan sanık Ümit Y. ise ifadesinde, dolandırıcılık yaptığını kabul etti. Ümit Y., “İddia edildiği gibi ben ‘Hızır Aleyhisselam Peygamberim’ demedim. 12 İmam adına para topluyorum dedim. Dolandırıcılık yaptığımı kabul ediyorum. 12 bin lirayı bir arada görünce kendimi Sakıp Sabancı sandım. Aldığım parayla borçlarımı ödedim. Parayı taksitlerle geri ödemeye razıyım” dedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe bıraktı.