Bekir Bozdağ'ın Gülen çelişkisi: 2010'da 'mücadele'ye başladı, 2011'de 'inanarak' konuştu

Bekir Bozdağ'dan, 2011 yılında yaptığı Fethullah Gülen'i öven konuşması ile ilgili bir itiraf geldi.

Bekir Bozdağ'ın Gülen çelişkisi: 2010'da 'mücadele'ye başladı, 2011'de 'inanarak' konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, OHAL süresinin uzatan Başbakanlık tezkeresinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda konuşurken kendisine 2011 yılında Gülen’e övgüler düzdüğü konuşmasının hatırlatılması üzerine, “Ben o konuşmayı inanarak yaptım. Şimdi yaptığım konuşmaları da inanarak yapıyorum.” dedi. Ancak Bozdağ’ın bundan 2 gün önce yaptığı açıklamalar ise kafaları karıştırdı. Zira Bozdağ, 10 Ekim tarihli açıklamasında ‘FETÖ’yle mücadeleye 2010’da başladıkları söylemişti.

Bozdağ 2011 yılında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi gözünün önünde olan” demişti.

“O zaman bilgim yoktu”

Bozdağ, kendisine Meclis’te bu sözlerin hatırlatılmasına üzerine şu açıklamayı yaptı:
“Benim grup başkanvekili olduğum dönemde yaptığım bir konuşma milletvekilleri tarafından sürekli olarak ifade ediliyor. Ben o konuşmayı inanarak yaptım. Şimdi yaptığım konuşmaları da inanarak yapıyorum. Çünkü o dönemde Fethullahçı terör örgütünün suç, ihanet şebekesi olduğuna dair bir bilgim yoktu. Ne zaman bir terör örgütü, ne zaman suç örgütü ve ihanet şebekesi olduğunu gördüm ondan sonra çok net konuşurum.  Ortaya çıkmış bir büyük, kirli suç örgütü var. Sen şöyle dedin ben böyle dedim diyerek kimse bu örgütü aklayamaz. Bununla mücadeleyi birlikte yapmamız lazım

2 gün önceki açıklaması: 2010’da önlem aldık, 2011’de Meclis’i ele geçireceklerdi

Bozdağ, Meclis’te yaptığı konuşmadan 2 gün önce partisinin yayın organlarından Akşam’ın sorularını cevaplamıştı. Adalet Bakanı buradaki mülakatında ‘FETÖ’yle mücadeleye 2010’da başladıklarını, 2011 seçimlerinde de bir kaç isim hariç onlardan hiç aday göstermediklerini söylemişti.

Akşam’ın haberindeki ilgili bölüm şöyle:

Bakan Bekir Bozdağ, FETÖ’ye karşı önlem almaya 2010’da başladıklarını belirtti. Özellikle MİT hadisesinden sonra Hakan Fidan ile ilgili yasanın değiştirildiğine dikkat çeken Bakan Bozdağ, dershanelerle ilgili adımın da bu çerçevede atıldığını söyledi. Kendisinin milletvekili belirleme komisyonunda olduğu 2011 seçimlerinde AK Parti’ye FETÖ’nün operasyon başlattığını belirten Bozdağ, “Bunlarla ne kadar irtibatlı kişi varsa hepsi aday adayı oldular. Cumhurbaşkanımız buna izin vermedi.

“2011’de Meclis’i ele geçireceklerdi”

Bozdağ: FETÖ’cülerin hepsi aday oldu ancak Cumhurbaşkanımız onay vermedi.

Kendisinin milletvekili belirleme komisyonunda olduğu 2011 seçimlerinde AK Parti’ye FETÖ’nün operasyon başlattığını belirten Bozdağ, “Bunlarla ne kadar irtibatlı kişi varsa hepsi aday adayı oldular. Cumhurbaşkanımız buna izin vermedi. Hatta Bülent Bey gitti geldi ama Cumhurbaşkanımız kimseye onay vermedi. Sadece bir iki kişi, birisi Muhammed birisi İlhan İşbilen. Hakan (Şükür) sporcu vasfıyla kondu bir yere. Birkaç kriptocu sonra çıktı, istifalara bakarsanız 10’u bile bulmadı. Başarmış olsalardı AK Parti’yi böleceklerdi. Milletvekili olacaklardı ve istifa edin denince AK Parti iktidarını düşüreceklerdi” dedi.