Bavyera'da bir bombalı saldırı daha

Almanya'nın güneyindeki Ansbach kentinde düzenlenen saldırıda bir kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

Bavyera'da bir bombalı saldırı daha

27 yaşındaki bir Suriyeli Bavyera’nın Ansbach şehrinde 12 kişinin yaralandığı bombalı saldırı gerçekleştirdi.

Patlama Pazar gecesi saat 22:00 de gerçekleşti. 2.000 kişinin katıldığı Müzikfestivaline girmeye çalışan bir kişi bileti olmadığı için içeriye alınmayınca üstündeki bombayı patlattı.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann; henüz bir intihar saldırısı hakkında konuşmak için erken dedi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler 27 yaşındaki Suriyeli’nin sırt çantasının içeriğinin daha fazla insan öldürmek için uygun olduğunu belirtti. Nürnberg Emniyet Müdür Yardımcısı Roman Fertinger, saldırganın kullandığı bombanın çok sayıda can kaybına yol açabilecek türden olduğu bilgisini de verdi. Bombanın parçalarının geniş bir alana yayıldığını kaydeden polis, olay yerindeki incelemenin birkaç gün sürebileceğini söyledi. Yetkililer ayrıca failin cep telefonunu bulduklarını ve uzmanların incelediğini belirtti.

Failin iki yıl önce Almanya’ya geldiğini ve iltica başvurusunda bulunduğunu kaydeden Hermann, başvurusunun bir yıl önce bilinmeyen sebeplerden dolayı reddedildiğini ve o zamandan beri mülteci olarak Almanya’da kaldığını belirtti. İltica başvurusunun rededilmesinin ardından 2 kez intihar girişiminde bulunan fail piskolojik tedavi görüyordu.

Saldırganın çok sayıda kişiyi öldürmeyi amaçladığının açık olduğuna işaret eden yetkililer radikal İslamcı bir saldırı olabileceği üzerinde durduklarını dile getirdiler. Olay yeri incelemesi için Orta Franken Bölgesinden 200 kişilik ekipten destek alındığı ve olay yeri incelemesinin bir kaç gün daha süreceği belirtildi. Polis Twitter gibi sosyal medya kanallarından görgü tanıklarının fotoğraf ve videolarını göndermeleri için çağrıda bulundu.

1 haftada 3’üncü saldırı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde son bir hafta içinde üçüncü kez saldırı düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta Salı günü, balta ve bıçakla Treuchlingen-Würzburg seferini yapan trene binen bir kişi, dört kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülmüştü.

Cuma günü ise Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, saldırgan daha sonra intihar etmişti.

Tren saldırısını IŞİD üstlenmiş, Münih’teki saldırganın ise örgütle bir bağlantısının olmadığı açıklanmıştı.