"Batı'nın hedefi, Türkiye'den teröristlere sevkiyat yolunu açık tutmak"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Batı ülkelerinin terör örgütlerini beslemeyi sürdürmek istediklerini belirterek, "Ankara'nın 'Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz' açıklaması şimdi anlaşıldı" yorumunu yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Washington, Paris, Ankara gibi başkentlerin terör örgütlerini besleme faaliyetlerini sürdürme amacı taşıdığını belirterek, “Ankara’nın ‘Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz’ açıklaması şimdi anlaşıldı” yorumunu yaptı.

Sputnik haber sitesinde yer alan habere göre Zaharova, Suriye’nin kuzeyindeki bazı sivil hedeflerin Rusya tarafından vurulduğuna yönelik iddialar ve Azez çevresindeki gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Zaharova, Suriye’nin kuzeyindeki bazı sivil hedeflerin Rusya tarafından vurulduğuna yönelik iddialar ve Azez çevresindeki gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

“Rusya, teröristlerle mücadele edenlere yardımcı oluyor”

Rusya Hava Kuvvetleri’nin Suriye ordusuna, Kürt milislere ve Suriyeli yurtsever muhaliflere IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelede yardımcı olduğunu kaydeden Zaharova, Rus güçlerinin Suriye’de başka hedefi bulunmadığını ve bundan sonra da bulunmayacağını vurguladı.

“Rusya’ya yönelik suçlamalar şaşkınlık yaratıyor”

Sözcü, “Washington’da hazırlanan ve Paris, Londra, Riyad ve Ankara’da tekrar edilen Rus uçaklarının farklı hedefleri vurduğuna ve Münih’te varılan anlaşmayı ihlal ettiğine yönelik suçlamalar, şaşkınlık yaratıyor. Afganistan’da hastane vuran ve Yemen’de sivil hedeflere misket bombaları atan kişilerden insanların hayatının kurtarılmasıyla ilgili bir şeyler duymak çok ilginç” ifadelerini kullandı.

“Azez teröristlere giden tedarik koridoru olduğu için önem taşıyor”

Öte yandan Zaharova, sözünü ettiği başkentlerin Suriye-Türkiye sınırındaki Azez çevresinde en az 100 kilometrelik koridora dokunulmaması yönünde talepte bulunduğunu ifade etti.

Rus yetkili, “Bu talep, IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerinin silah, mühimmat ve gıda ihtiyaçlarının Türkiye tarafından bu koridor üzerinden karşılanması ve teröristlerin geçişinin sağlanması amacıyla dile getirildi. Ankara’nın ‘Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz’ şeklindeki açıklamaları şimdi anlaşılır hale geldi. Bağdat’ın onayı olmadan Irak’ta asker bulunduran Ankara, şimdi de kimin Suriye’nin hangi bölgesinde durmak zorunda olduğunu dikte ediyor” değerlendirmesinde bulundu.