Başyaver darbeyi 1 hafta önce Polonya'ya giderken söylemiş

Yeni Akit Gazetesi Yayın Yönetmeni Demirel, dünkü köşe yazısında Erdoğan’ın yaveri Albay Yazıcı’nın darbeyi haber verdiğini ancak kendilerinin bunu şaka sandığını yazdı.

Başyaver darbeyi 1 hafta önce Polonya'ya giderken söylemiş

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, dünkü köşe yazısında Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın darbeyi kendilerine haber verdiğini yazdı.

“Yaver Komutan Albay Ali Yazıcı’yı dikkate almamıştık ama…” başlıklı yazısında “15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Cumhurbaşkanı Yaveri Ali Albay Yazıcı’nın Polonya’daki NATO zirvesine gittikleri sırada kendilerine, “Bu düzen böyle gitmez. Çok yakında darbe olacak…” dediği olayı anlattı.

Aralarında Erdal Şafak, Ali Adakoğlu, İsmail Kapan ve Kadir Demirel’in de bulunduğu geziye katılan gazeteciler, Başyaver Ali Yazıcı’nın darbe ile ilgili anlatımını şaka olarak kabul etmişler.

“Maalesef gerçekmiş”

Kadir Demirel yazısıyla ilgili soruları şöyle yanıtladı, , “Darbeyi haber veren sözlerine neden inanmadınız?”

“Ne bileyim, bilmiyorum ki. Nasıl inanabiliriz yani? Çünkü, o adamla ben 3 defa beraber yolculuk yaptık. Böyle espritüel bir adam. Anlatabildim mi yani? Şaka yapıyor. Sadece ben değil ki oradaki bütün arkadaşlar bu işe şahitler yani. Dolayısıyla böyle bir şey aklımızın ucundan dahi geçmiyordu. Bir yıldır Cumhurbaşkanımızın yanında. Maalesef gerçekmiş yani.”

“Ama gerçek çıktı” şeklindeki sorumuz üzerine Demirel, şöyle devam etti:

“Dediğim ki bu tür şakalar falan olur. Sürekli konuştuğumuz, ettiğimiz bir arkadaş. Bir de onların biliyorsun yapılarında var, genlerinde var. İnsana yapışıp böyle, ne derler ona. Sülük gibi yapışıp, alttan-üstten. O tip bir insanlar bunlar. Ben 11 yıl Zaman’da çalıştım. Bu işleri bilen birisiyim yani. Cumhurbaşkanımızın aklına bile gelmemiş. bizim aklımıza nasıl gelsin böyle bir şey yani? Öyle bakmak lazım.

“Biz hiç kaale almadık komutan atıyor dedik”

İşte Kadir Demirel’in o yazısı:

“12 Ağustos 2015’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Tank Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban’dan görevi devralan Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı niye yalan söyleyeyim bana çok sempatik geldi. Hiç kimse bu durumu yadırgamadığı için ben de yadırgamadım açıkçası. İkinci gezimiz Afrika’ya oldu Sayın Cumhurbaşkanımızla. Bizim ön tarafımızda oturuyordu Yazıcı. Yine ara sıra uçaktakilere takılıyor ‘ne yersiniz ne içersiniz diye’ de esprili bir  şekilde ikramlarda da bulunuyordu zaman zaman. Hatta Afrika dönüşü uçakta henüz bir şeyler yiyip içmeye başlamadan hosteslerden birine ‘Ben kek istiyorum’ dedi. Arkasından da gelen kekleri bana ikram etti,  Ben böyle espritüel konuşmalar yapan nüktedan insanları severim. Albay Ali Yazıcı da ben de öyle bir intiba bıraktığı için çok kısa süreli de olsa da sadece ‘merhaba’nın ötesinde kısa kısa konuştuk.

Geçtiğimiz günlerde yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya’nın başkenti Varşova’daki NATO toplantısına gittik.  Görevliler kontrollerin uzun süreceğini bunun için de salonda oturup beklememizi söylediler. İşte o anda bizler de sandalyeleri alıp birbirimize daha da yakın olmak için masaları birleştirdik.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yaveri Albay Ali Yazıcı da geçti karşımıza konuşmaya başladı. Ben de “sıkı durun fotoğrafınızı çekiyorum” dedim. Bir taraftan poz verirken Albay Ali Yazıcı, bir taraftan da konuşmaya başladı: Bu düzen böyle gitmez. Çok yakında darbe olacak. Hem de bu darbeyi kimler yapacak biliyor musunuz; Sizin o “Paralelciler dediğiniz kimseler. Biz kaale almadık bu sözleri. “Ya Ali Komutan yine atıyor işte” diye geçiştirdik. Ama dün saat 16:53:26’da ajanslara düşen o haber Komutan Ali Yazıcı’nın sözlerinin hiç de şaka olmadığını gözler önüne serdi.