Basketbolda türban serbestliği!

Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbol oynamak isteyen kadınlara 'başörtü serbestliği' getirdi.

Basketbolda türban serbestliği!

Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbol oynamak isteyen kadınlara ‘başörtü serbestliği’ getirdi.

Bosna Hersekli basketbolcu Indira Kaljo ve arkadaşlarının FIBA’ya karşı başlattığı imza kampanyasıyla iki yıl önce “geçici serbestlik” alan ve nihai kararı bekleyen sporculara ‘ilk müjde’ TBF’den geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın isteği üzerine Federasyon’un aldığı öğrenilen karar sonrası artık basketbolcu kadın sporcular başörtüleriyle de sahada yer alabilecek.

Küçükçekmece transfer etti

Basketbolda ‘başörtü serbestliği’ kapsamında Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 5 Eylül’de çıkardığı lisansla Merve Şapcı da başörtülü ilk kadın basketbolcu oldu.

Bölgesel Kadınlar Ligi’nde yer alan Küçükçekmece Basketbol Kulübü de başörtülü kadın sporcuları kadrosuna katmaya başladı. Indira Kaljo adlı Bosnalı kadın basketbolcunun başlattığı kampanyanın Türkiye’deki temsilciliğini üstlenen ve Küçükçekmece Basketbol Kulübü’ne transfer olan Merve Şapcı, “Desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Ravza Kavakçı ve Merve Kavakçı’ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de bize hep sahip çıktı” ifadelerini kullandı.