"Başkentçi" hesabı hakimden önce duyurdu: Akın Atalay hakkında karar verildi

Türkiye'ye dönüşünde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında karar verildi.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tutuklandı.

Mahkeme, dün Almanya’dan Türkiye’ye dönüşünde gözaltına alınan ve bugün adliyeye getirilen Atalay hakkında tutuklama kararı verdi.

Savcılığın Atalay hakkındaki sevk yazısında, “Şüpheli Atalay, Atatürkçü ve sosyal demokrat bir çizgide yayın yapan Cumhuriyet gazetesini, yasalara uygun olmayan vakıf değişikliği ile 90 yıllık yayın politikasına yüzde yüz ters ve aykırı şekilde büyük bir değişikliğe giderek, gazeteyi FETÖ ve PKK silahlı terör örgütlerine destek olacak şekilde yönlendirdi” ifadeleri yer almıştı.

aa

Öte yandan, son dönemde tüm operasyonları önceden haber veren Twitter üzerinden yayın yapan “Başkentçi” hesabı mahkemenin kararından ve hatta Akın Atalay’ın adliyeye sevk edilmesinden dahi saatler önce Akın Atalay’ın tutuklandığını duyurdu.

screen-shot-2016-11-12-at-20-06-16

Daha önce Cumhuriyet gazetesinin 9 yazar ve yöneticisinin tutuklandığı operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Almanya’dan Türkiye’ye dönüşünde gözaltına alınmış ve adliyeye getirilen Atalay, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.