"Başkanlık referandumuna hazır olun!"

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, Başkanlık Sisteminin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, AKP’nin Pamukkale ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yoluna devam etmesinin bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Sözlerine “Önümüzdeki süreçte referanduma hazır olun. Bu referandum milletimizin geleceğe sağlam ve emin adımlarla ilerlemesi için atılacak olan tarihi bir adım olacak.” şeklinde devam eden AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, başkanlık sistemini ise şu şekilde savundu:

“Parlamenter sisteme bakıldığında 93 yılda ortalama her bir buçuk yılda bir hükümet kurulmuş ve güçlü iktidarlar oluşmamıştır. Bugün bakıldığıında 65. hükümetimiz görev başında. Bu tablo gösteriyor ki, yıllar boyu siyasi istikrarsızlıklarla bizi zor bir yolculuğa itmişler. Oysa Başkanlık sistemiyle ya da partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetilen bir ülke olsaydık bugün daha 24. başkan görev başında olacaktı.”

“Huzur ve istikrarın ayak sesleri”

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, AKP iktidarının ülkemiz emekçilerine getirdiği yıkımı, sömürüyü görmezden gelerek Başkanlık sistemini, “huzur ve istikrarın ayak sesleri” olarak tanımladı.