Başhekim: Miraç kandilinde LGBT afişi asmak ahlaki değerlere saldırıdır!

SES üyesi sağlık çalışanları, LGBTİ üyelerine yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla afişleri dün hastanenin yemekhane katında bulunan panoya astı.

Başhekim: Miraç kandilinde LGBT afişi asmak ahlaki değerlere saldırıdır!

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekileri Sendikası (SES) üyelerince, yemekhane katına asılan LGBTİ afişine tepki gösteren Başhekim Şahin Yazıtürk, “Miraç kandili gününde bu afişin hastanemde asılmaya kalkılması, benim ülke insanımın, ahlaki değerlerine nasıl saldırıldığının göstergesidir” dedi.

SES üyesi sağlık çalışanları, LGBTİ üyelerine yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla üzerinde “Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Tarafından LGBTİ Tanımlar-Kavramlar, LGBTİ Hareketinin Türkiye’de ve Dünyada Gelişimi, Ayrımcılık İdeolojisi, Heterosesksizm Altyapısı, LGBTİ’lerle Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmet Vakaları” yazılı afişleri dün hastanenin yemekhane katında bulunan panoya astı.

Başhekimin oğlu afişi çöpe attı

SES üyelerinin panoya astığı afiş, başhekimin taşeron işçi olarak çalışan oğlu Berat Yazıtürk tarafından yırtılarak çöpe atıldı. Afişin yerinde olmadığını fark eden SES üyeleri, afişin oğlu tarafından kaldırıldığını öğrendikleri Başhekim’in odasına gitti ancak görüşme olumsuz sonuçlandı. Yaşananlar üzerine sendika üyeleri, bugün hastane bahçesinde toplanarak durumu protesto etti.

Grup adına konuşan sendika sözcüsü Mehmet Cevher Öztürk, “Bizler son günlerde toplumda dışlanan sözlü ve fiziki şiddette ‘LGBT bireyleri tanıyalım’ uyarılı bir afişi yemekhane katındaki panoya astık. Ancak bu afiş taşeron firma çalışanı ve hiçbir şekilde yetkisi olmadan Başhekim’in oğlu olan Berat Yazıtürk tarafından bu afişimiz yırtılarak çöpe atılıyor. Bu kişi bu gücü ve cesareti ve yetkiyi babasından mı alıyor? Devletin resmi bir kurumu olan bu hastanede baba oğul bu kadar rahat davranıp acaba yetki paylaşımında mı bulunmuşlar. Tüm bu olanlara rağmen tüzel kişiliği olan sendikamız nasıl ne şekilde nerde ve ne zaman bir çalışma yapacağına karar verilmesi emekçi arkadaşların dışında kimsenin haddi değildir. Kim ki bu konuda akıl tutulmasına düşmüş ise bilsin ki en sert şekilde cevabını alacaktır.”

“LGBT afişi asmak edepsizliktir”

Açıklamanın ardından bugün de hastane yemekhanesine asılan afiş, bu kez Dr. Ahmet Mehmet Doplan tarafından yırtılarak kaldırıldı. Afişe tepki gösteren Doplan, “Miraç Kandilinin olduğu gün buraya lezbiyen afişi asılıyor. Bu demokrasi değildir, ahlaksızlıktır, edepsizliktir. Lezbiyenliğin sendika ile ne işi olabilir. Bu tamamen kışkırtma ve edepsizliktir. Asla biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Başhekim: Miraç kandilinde bu afiş asılmaz

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yazıtürk ise yaşananlar üzerine açıklama yaparak sendika üyelerini eleştirdi. Afişin hastane yönetiminden izin alınmadan asıldığını belirten Yazıtürk, “Bu afişi Miraç Kandili gününde hastanemde asılmaya kalkılması benim ülke insanımın, ahlaki değerlerine nasıl saldırı yapıldığının göstergesidir. Hastane yönetiminin müdahalesinden evvel hastanemizde çalışan olarak görev yapan oğlum oradan geçerken, afişe müdahale ediyor. Durum bana iletildiğinde hastane yönetiminden izin alınmadan hiçbir afişin hastaneye asılmayacağına dair kararı kendilerine söyledim” dedi.