Başbakan'dan saldırıya cevap: Bu saldırılar hızlı treni geciktirir ama engelleyemez

Kayseri saldırısı sonrasında Binali Yıldırım'ın da gündeminde yollar, havaalanları ve hızlı tren vardı.

Başbakan'dan saldırıya cevap: Bu saldırılar hızlı treni geciktirir ama engelleyemez

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri’de sabah saatlerinde yaşanan ve 13 askerin hayatını kaybettiği saldırı sonrası programını bozmadı. Başbakan Yıldırım, Kahramanmaraş’ta toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri’de 13 askerin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından programını bozmayarak, beraberindeki bakanlar ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 60 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.  

Törende; konteyner kent, havalimanı terminali, kuyumcu kent, spor tesisleri, hastanelerin de olduğu çok sayıda tesisin açılışını yapacaklarını veya temelini atacaklarını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bana; ‘bugün canlı bomba patladı, şehitlerimiz var, teröristler saldırı yaptı, Kahramanmaraş programını değiştirelim’ dendi. Değiştirmedik, çünkü biz programımızı değişmeyeceğiz, terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Alçaklar; işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam’ın evlatları, bu milletin aziz evlatları topunuzun, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımımızı da yapacağız. Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin gelişmesi için, hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız. Bu saldırılar bizim Kahramanmaraş’ı hızlı trenle buluşturmamızı belki geciktirir, ama engelleyemez. Bu saldırılar belki modern havalimanını geciktirebilirler ama engelleyemez”