Başbakan Yıldırım'dan 8 maddelik 'Yenikapı' genelgesi

Başbakan Binali Yıldırım, yarın İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek miting için AKP teşkilatlarına sekiz maddeden oluşan bir genelge gönderdi.

Başbakan Yıldırım'dan 8 maddelik 'Yenikapı' genelgesi

Başbakan Binali Yıldırım, yarın İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek miting için AKP teşkilatlarına bir genelge gönderdi.

Yıldırım’ın tüm parti teşkılatlarına yolladığı genelgede, “Yapılacak miting partiler üstü Milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek, AK Partili olma şuuru, ahlak ve adabına harfiyen riayet edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Başbakan Yıldırım’ın 8 maddelik genelgesi şöyle:

“1) Yapılacak mitingin, şehitlerimizi anma ve demokrasimizi taçlandırma mitingi olduğu bir an dahi unutulmayacak, ruh ve beden birlikteliğini sağlamak esas amaç olacaktır.

2) Bu mitingin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirildiği bilinciyle hareket edilecek, Devlet-Millet kaynaşmasının milletimizin bağrında alacağı şeklin, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olacağı unutulmayacaktır.

3) Şuurumuzun nişanesi olarak, sadece şanlı bayrağımız dalgalandırılacak bayrağımızdan başka hiç bir parti bayrağı, flama, döviz kullanılmayacaktır.

4) Yapılacak miting partiler üstü Milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek, AK Partili olma şuuru, ahlak ve adabına harfiyen riayet edilecektir.

5) Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ruhu her an meydana hakim kılınacaktır.

6) Hiçbir provokasyona, kışkırtmaya, tartışmaya fırsat verilmeyecek, ortak ruh iklimini bozabilecek her türlü hareketten uzak durulacaktır.

7) AK Parti teşkilatlarımızın bütün kademelerinde yer alan her fert Demokrasi ve Şehitler Mitinginin amacı doğrultusunda gerçekleşmesi için görevlendirildiğini asla unutmayacaktır.

8) İmanımız ve inancımız şudur ki: Şehitler ölmez vatan bölünmez. Her şey Türkiye İçin.

Allah Yar ve yardımcımız olsun.”