Başbakan Yıldırım: Suriye ile de normalleşeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım Suriye ile ilişkilerin normalleştirileceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım: Suriye ile de normalleşeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, Rusya ve İsrail’le ilişkilerin normalleştirildiğini, Suriye ile de döndüreceklerini söyledi.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

Rusya ve İsrail’le ilişkilerimizi normale döndürdük. İnşallah Suriye ile de ilişkilerimizi normale döndüreceğiz. Bölgedeki bütün hakim ülkeleri, koalisyon güçlerin, stratejik ortakların yaşanan durumun bir kez daha değerlendirmesi ve rekabeti bir kenara bırakarak insanığın yok olmamasına göz yummamalarını bekliyoruz. Terör herkesin korkulu rüyası olduysa bu ülkelerdeki istikrarsızlık var.

DAEŞ, Irak işgalinden sonra çıktı. Bugün günah çıkaranlar, bunun bedelini bölge insanlarına ödetiyorlar. Suriye ile, Irak ile, bütün komşularımızla iyi ilişkiler geliştirmek bizim vazgeçilmez hedefimizdir. Zor günlerimiz oldu atlattık, güzel günlerimiz oldu her şeyimizi paylaştık. Gelecek birlik, beraberlik, iyi komşulukla mümkündür. Gelecek ayrılıkta değil, birliktedir.

Türkiye’de demokratik istikrar ile ekonomik istikrar birlikte sürüyor. Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine doğru ilerliyor. Güven ve istikrar, 14 yıl burada gizli..