Başbakan Yıldırım: Bir Binbaşı saat 15:00'da MİT'e ihbar etti

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk’te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor.

Başbakan Yıldırım: Bir Binbaşı saat 15:00'da MİT'e ihbar etti

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk’te Hande Fırat’ın sorularını yanıtlıyor.

Darbe girişimi öncesindeki istihbarat zafiyetine dikkat çekerek, “Yeterli istihbarat alınabilesydi ve ulaşabilseydi 15 Temmuz olmayabilirdi” diye konuştu.

Bir Binbaşı’nın saat 15.00’da istihbaratta bulunması ile alakalı da Yıldırım, “MİT’ten bana nakledilen bir binbaşı, bir önemli bilgi için MİT’e gelmek istiyor, geliyor. Daha erken saatlerde geliyor ve saat 3 gibi kabul ediliyor. Binbaşı, “İzinliydim, beni çağırdılar., 7’de burda hazır ol. Helikopterle MİT’i bombalayıp, Hakan Fidan’ı alıp geleceksin” demiş. Genelkurmay, sağa sola talimatlar gönderiyor. Sonası malum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kapatılacağını duyurduğu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) yerine yeni bir kurum getirilmeyeceğini söyleyen Yıldırım, TİB’in yerine getirdiği görevin istihbarat tarafından yerine getirileceğini ifade etti.

Yıldırım, sürdürülen çalışmalar doğrultusunda MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının da gündemde olduğunu belirtti.

Binali Yıldırım aynı zamanda 62 bin 10 kişi hakkında işlem yapıldığını, 58 bin 611 kişinin açığa alındığını ve 3 bin 499 kişi görevden çıkarıldığını belirtti.

TSK ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, şunları söyledi;

“TSK’nın yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Aslında yıllardan beri bu konuşuluyor ancak bu durumdan sonra artık zorunlu hale gelmiştir. TSK içindeki hantal yapı, asli görevleri dışındaki Genelkurmay’ın birçok işle uğraşması gereksizdi. Bunlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılabilir. Yeniden yapılanma TSK’nın istediği bir reform aslında.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Başbakan Binali Yıldırım’da kendi hakkındaki hakaret davalarını geri geçtiğini duyurdu.