AKP'den asit yağmuru açıklaması: İnşallah rüzgar yönünü değiştirecek

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Güneydoğu'da beklenen 'asit yağmuru' tehlikesiyle ilgili "Çok acil bir tehlike gözükmüyor. İnşallah rüzgar yönünü değiştirecek." ifadesini kullandı.

AKP'den asit yağmuru açıklaması: İnşallah rüzgar yönünü değiştirecek

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, IŞİD’in Musul civarındaki kükürt tesislerini ateşe vermesinin ardından beklenen ‘asit yağmuru’ tehlikesiyle ilgili “Çok acil bir tehlike gözükmüyor. İnşallah rüzgar yönünü değiştirecek.” ifadesini kullandı.

Olaya ilişkin, “Düşünün, Musul’un 20-25 kilometre güneyinde DEAŞ çetesi, vahşi adamlar bir kükürt fabrikasını patlatıyorlar” diyen Kaynak’ın açıklamaları şöyle:

“Şimdi hem Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz hem AFAD Başkanlığımızla bununla ilgili tetikteyiz. AFAD Başkanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz çok hassas birçok senaryo üzerinde çalışıyor.

Gökteki rüzgarın, bulutun hangi harekete dönüşeceği elimizde değil ama Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün öngördüğü en kötü senaryo da ‘Hakkari sınırlarımızdan, Hazar Denizi’ne doğru geçecek.’ Bunun yağmurla yere inmesi gerekiyor şu anda güney rüzgarları var ama yağmur yok. Yağmur başladığında da Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı bilimsel çalışmaya göre, rüzgar yönünü değiştirecek. Çok acil bir tehlike gözükmüyor, inşallah öyle olur.”

‘Ölümcül değil’

Kaynak, acil bir tehlike oluşması halinde ise gerekli tedbirlerin alınacağını ve vatandaşların uyarılacağını aktararak, “Ama ölümcül bir hadise olduğunu da şahsen düşünmüyorum. Çünkü o yoğunluğunu yükseldikçe kaybeden, yağmurla beraber çözülen kimyasal bir materyal.” dedi.