Başbakan Yardımcısı 'namaz kılmayan hayvandır’ sorusunu pas geçti

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından “hükümet sözcüsü” sıfatıyla gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı 'namaz kılmayan hayvandır’ sorusunu pas geçti

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından “hükümet sözcüsü” sıfatıyla gazetecilere açıklamalarda bulundu. Canikli’ye gazeteciler tarafından gündeme dair konularla ilgili çeşitli sorular yöneltildi.

 “Namaz kılmayanlar hayvandır” sorusu

Canikli’ye sorulardan birisi de dün akşam TRT’deki iftar programında bir ilahiyatçının sarf ettiği “Namaz kılmayanlar hayvandır” sözü oldu.

Başbakan Yardımcısı Canikli bu soruya “Haber olarak kulağımıza geldi. TRT’deki programı ayrıntılı olarak izlemedik. Zaten suç teşkil ediyorsa, gerekli soruşturmalar kovuşturmalar savcılarımız tarafından yapılır. Yani bir engel yok. Suç ise gereği yapılır. Dokunulmazlık gibi bir durum yok. TCK’ya aykırı bir durum varsa mahkeme gereğini yapar. Kişisel görüşüm bu. Onun bir cezayı gerektiren bir eylem olup olmadığının takdiri bize ait değil. Şahsımıza ait bir değerlendirme farklı algılanabilir” diyen Canikli, şahsi fikrini söylemeyeceğini belirterek, “Pas geçiyorum” ifadelerini kullandı.

TRT’de Ramazan ayı dolayısıyla iftar öncesi yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ isimli programa katılan Prof. Dr. Mustafa Aşkar, ‘namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır’ diyerek çok tartışılacak bir açıklamada bulunmuştu.