Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Diyanet'i savundu

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda skandal fetva ile alakalı açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Diyanet'i savundu

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda skandal fetva ile alakalı açıklama yaptı. Elvan toplantıda bazı kurumların 2015 bütçe gerçekleşmeleriyle 2016 bütçelerini de açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi ise yüzde 12,8 artışla 6,5 milyar lira olarak teklif edildi.

Fetvanın tamamıyla uydurma ve iftiradan ibaret olduğunu belirten Elvan şöyle devam etti,

“Şunu çok açıklıkla ifade etmek istiyorum, sokakta aklını, ahlakını yitirmiş hiçbir insanın dahi kullanamayacağı ifadeler bunlar. Hicap duyarız bunları konuşmaktan. Böyle bir fetva söz konusu değil. Ne Alevi kardeşlerimize yönelik olarak ne de işte çocuğuyla birtakım ilişki vs. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımızın kesinlikle ne görüşü ne de fetvası söz konusu. Ama maalesef, iletişim ve sosyal medyada sağlanan birtakım gelişmeler, iletişim teknolojilerinin çok daha iyi noktaya gitmesi vesilesi, bu gibi araçları da kullanarak, manipüle ederek, Diyanet İşleri Başkanlığımızı da kötüleyen bir takım girişimler olmuş. Bunu da ifade edeyim. Bununla ilgili soruşturma başlatıldı. Bilgi işlem Dairesi Başkanı açığa alındı. Soruşturma devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve çalışan arkadaşlarımıza böyle bir iftiranın atılması son derece üzücü bir hadise. Böyle bir husus söz konusu değil. Tamamıyla uydurma ve iftiradan ibaret.”

Aynı toplantıda Diyanet bütçesinin yüzde 12.8 artmasıyla ilgili ise; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014 gider gerçekleşmesinin 5.7 milyar, 2015 gider gerçekleşmesinin 6 milyar lira olduğuna işaret eden Elvan, 2016 teklifinin ise yaklaşık 6.5 milyar lira olduğunu kaydetti. Elvan, “Burada, yüzde 12.8 artış söz konusudur. Bu artışın önemli bir kısmı, personel giderleri için öngörülen ilave ödemelerdir” dedi.