Başbakan müteahhide özendi

Hindistan Başbakanı da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 150'den fazla insanın yaralandığı köprü faciasında müteahhitine özendi.

Başbakan müteahhide özendi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen hafta Kalküta şehrinde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 150’den fazla insanın yaralandığı köprü faciasına ilişkin akıl almaz bir değerlendirmede bulundu.

Bengal eyaletinin Madarit şehrindeki seçim mitinginde konuşan Modi, köprü trajedisinin “takdir-i ilahi” olduğunu belirterek, Mamata Banerjee’nin liderliğindeki Trinamaal Congress Partisi’nin tehlikesini de açık ettiğini öne sürdü.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Başbakan Modi, “Allah insanlara bir mesaj gönderdi. Bugün bu köprü çöktü, yarın (Banerjee) tüm Bengal’i bitirecek. Allah’ın size gönderdiği bu mesaj, Bengal’i kurtarmak için” diye konuştu.

İnşaat halindeyken yıkılan köprünün müteahhidi de benzer bir yorumda bulunmuştu. Haydarabat merkezli inşaat şirketi IVRCL Grup yetkililerinden Panduranga Rao, “Bu Allah’ın takdirinden başka bir şey değil. 27 yıldır inşaat yapıyoruz böyle bir olay yaşamadık” diye konuşmuştu.

http://gazetemanifesto.com/2016/04/01/hindistanda-coken-viyadugun-muteahhidi-allahin-takdiri/