Barzani'ye KYB'den destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin iki gün önce yaptığı çağrıya KYB'den destek geldi.

Barzani'ye KYB'den destek

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin “çözüm mesajına” destek verdi.

Rûdaw’ın haberine göre, Kosret Resul yaptığı yazılı açıklamada, “Başkan Barzani’nin böyle bir durumda inisiyatif alması, Kürtler ve Kürdistan’ın büyük görevleri açısından Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi sorunların çözümü için uygun bir kapı aralamıştır. Bu, sorumlu bir şekilde hayata geçirilirse halkın yaşamı ve ekonomik kriz açısından önemli bir adım olacaktır” denildi.

“Gün geçtikçe halkın yaşamı zorlaşıyor”

Kürdistan Bölgesi’nin zorlu bir ekonomik ve siyasi yükün altında kaldığını belirten Resul, gün geçtikçe halkın yaşamının daha da zorlaştığını ifade etti.

Açıklamada Resul’ün, Barzani’ye destek verildiği 3 madde şu şekilde belirtildi:

1-Kendim ve arkadaşlarım adına bu adımı desteklediğimizi bildiriyorum. Bunun sonuca ulaşması için tüm gücümüzle çaba göstereceğiz.

2-KYB içinde mücadele veren herkese, tüm güçleriyle Barzani’nin siyasi ve mali çözüm konusunda inisiyatif almasına destek vermelerini, halkın ve ulusun çıkarları konusunda kararlı bir güç olmalarını istiyorum.

3-Bütün parti ve tarafların, Kürdistan halkının yaşamını her açıdan tehlikeye atan bu krize karşı tarihi sorumluluk bilinciyle bu inisiyatife destek vermelerini umuyorum.

Barzani’nin mesajı neydi? Kimler destek vermişti?

Mesud Barzani 2 gün önce yaptığı yazılı açıklamada, şu mesajı vermişti:

“Siyasi partiler görüşmelere başlamalı, parlamento aktifleştirilerek yeni başkanlık heyeti seçilmeli. Çünkü şurası açık ki krizin kaynağı olanlar parlamento başkanlığını yeniden üstlenemezler. Siyasi partiler yeni bir hükümetin kurulması üzerine anlaşma sağlanmalı ve seçimlere kadar başkanlığı üstlenecek bir kişi belirlenmeli. Ben de bütün gücümle bu süreci destekleyeceğim.”

Barzani’nin mesajına Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) ve Kürdistan İslami Topluluk (Komel) partileri, destek vermişti.