Barzani'nin Rudaw'ına Kobane'de yasak

uriye'de PYD kontrolündeki bölgelerden Kobane'de Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw Medya Grubu’nun çalışmasının yasakladığı açıklandı.

Barzani'nin Rudaw'ına Kobane'de yasak

Suriye’de PYD kontrolündeki bölgelerden Kobane’de Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw Medya Grubu’nun çalışmasının yasakladığı açıklandı. Yasak, bölgede gazetecilerin sözleşmesiz ve haber başı ücret karşılığında serbest olarak Rudaw ile çalışmasını da kapsıyor.

Kobane kantonu tarafından yapılan açıklamada, yasaklama kararının “Rûdaw politikasını değiştirene kadar” geçerli olacağı duyuruldu.

Rudaw ise, büyük tepki gösterdiği karar hakkında bir açıklama da yayınlayarak, “Rudaw Medya Grubu, Kobani Kantonu’nun bu kararını gazetecilik faaliyetlerine karşı tehlikeli bir adım olarak nitelendiriyor.” denilirken kararın Rudaw ile Kobane’yi birbirinden koparamayacağı ifade edildi.

Rudaw muhabir ve kameramanının Afrin ve Cizire’de güvenlik güçleri tarafından işkenceye maruz kaldığı ileri sürülen açıklamada, “Bir kez daha Kürdistan halkınının şahitliğinde kendilerinden Kürdistan’ın en büyük ve en etkili medya kuruluşunu yasaklamak yerine, Rudaw üzerindeki bütün yasaklara son vermelerini talep ediyoruz. Bu da özgür basın faaliyetine karşı bütün ihlallerin sona erdirilmesi olacaktır.” denildi.

Daha önce de geçtiğimiz Ağustos ayında Irak sınırındaki Cizire kantonunda benzer bir yasaklama kararı verilmişti.