Barzani'den ilginç açıklama: ABD için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını memnuniyetle karşılıyoruz

IKBY Başkanı Mesud Barzani Musul operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Barzani'den ilginç açıklama: ABD için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını memnuniyetle karşılıyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim’le birlikte Musul’da kameralar karşısına geçti.

ABD’nin Kürtleri kullandığı yönündeki iddialara yanıt veren Barzani, “Amerika Kürtleri kullanmıyor çünkü biz onlar için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz” diyerek ilginç bir açıklamaya imza attı.

Peşmerge Musul’un merkezine girmeyecek

Başika’da askeri bir başarı kazandıklarını ancak kayıp vermemek için kent merkezine girmediklerinden bahseden Barzani, anlaşma doğrultusunda Peşmerge güçlerinin Musul’un merkezine de girmeyeceğini bir kez daha söyledi.

Barzani, Musul operasyonu çerçevesinde Başika’nın IŞİD’den geri alınması için başlatılan harekatta Türkiye’nin destek verdiği yönündeki açıklamalarla ilgili olarak da “Türkiye’nin ağır silahlarının Başika (harekatına) dahil olduğuna dair bilgim yok” diye konuştu.

Barzani: Rakka’yla ilgimiz yok, Hekim: IŞİD’e karşı mücadele bir Irak savaşı

Öte yandan Barzani, “Rakka operasyonuyla ilgili değiliz. Biz kendi cephelerimizdeki savaşla ilgileniyoruz” dedi.

Ammar el Hekim ise “IŞİD’le mücadelemize Türkiye’nin destek vermesini istiyoruz ama Bağdat’ın onayıyla. Türk askerleri Bağdat’ın rızası dışında geldi. Bu yüzden çekilmelerini istedik” ifadelerini kullandı. Hekim ayrıca, “IŞİD’e karşı mücadele bir Irak savaşıdır ve hiçbir ülkenin kimin katılıp kimin katılmayacağına karar verme hakkı yoktur” dedi.

(Kaynak: Sputnik)