Bandırmaspor otobüsüne silahlı saldırı

İstanbulspor ile oynayacağı play-off maçı öncesinde İstanbul'a gelip bir otelde konaklayan Bandırmaspor kafilesinin takım otobüsüne silahlı saldırı düzenlendi.

Bandırmaspor otobüsüne silahlı saldırı

İstanbulspor ile oynayacağı play-off maçı öncesinde İstanbul’a gelip bir otelde konaklayan Bandırmaspor kafilesinin takım otobüsüne silahlı saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda otelin önünde park halinde bulunan otobüse 8 kurşun isabet etti. Otobüs kullanılmaz hale gelirken, saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Olay, gece saat 02.00 sıralarında Güngören’de bulunan bir otelin önünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Türkiye 2. Lig Play Off Yarı Final Beyaz Grup ilk maçında İstanbulspor’u 1-0 yenen Bandırmaspor takımı rövanş maçını oynamak için dün İstanbul’a geldi. Kampa giren Bandırmaspor takımının, otel önünde park halindeki otobüsüne kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kurşun yağdırdı.

Polis ekipleri saldırı sonrası otobüsünün etrafına emniyet şeridi çekerek inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri otobüse 8 kurşunun isabet ettiğini belirledi. Ayrıca, polis ekipleri olay yerinde de çok sayıda boş kovan tespit etti. Otobüsün zarar gördüğü ve hareket etmediği öğrenildi.

Kulüpten açıklama

Bandırmaspor yöneticisi Mehmet İlban, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Saat 02.00 civarlarıydı, önce iki el bir silah sesi geldi. Bir on dakika sonra 6 el daha silah sesi geldi. Biz o sırada aşağı indik, zaten kapıdaki vale de bizi aradı. İndiğimizde arabada 6 el kurşun izi vardı. En önemlisi de arka tarafa gelmiş bir tanesi araba çalışmıyor durumda. Araç birimimize ait kulüp otobüsümüz. Bu sosyal medya denen şeyde kulüp başkanının açıklamalarından sonra demek ki birileri gaza gelmiş. Ağza alınmayacak sözlerle kulübümüze saldırı yapmış sosyal medyadan. Herhalde buna gaza gelen bir kaç kişi bunun şeyiyle böyle bir saldırı gerçekleştirdiler” dedi.