Erdoğan'ın 'Mavi Marmara satışı' için flaş iddia: ABD'den yeni dava geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mavi Marmara çıkışı sonrası "ABD'de İHH davası açılacak" iddiası gündeme geldi.

Erdoğan'ın 'Mavi Marmara satışı' için flaş iddia: ABD'den yeni dava geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İHH’cılara yönelik ‘”Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?” tepkisinin arkasında, ABD’de açılacak yeni dava olduğu iddia edildi. Buna göre, Türkiye’deki 7 dernek ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağlantılı bazı enstitülere yönelik “IŞİD’e destek” suçlaması yöneltilecek.

Haberdar’dan İlhan Tanır’ın haberine göre, ABD’de, çok yakın bir zamanda İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) çok sayıda yöneticisi ve çalışanının sanık olarak yer alacağı yeni bir dava açılacağı iddia edildi.

İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İHH ile arasında mesafe koymasının arkasında, kuruma ABD’de açılacak bir davadan gelecek ağır suçlama ve kanıtlara muhatap kalacak olması yatıyor olabilir.

Ayrıntılarının henüz belli olmadığı bu üçüncü dava ile, Türkiye’deki IŞİD bağlantılarının hukuki olarak soruşturulmaya başlanacağı, bu bağlantılarının uzantılarının, “ciddi sıkıntılar yaratacak yerlere” uzanmasının söz konusu olabileceği diplomatik kulislerde konuşuluyor.