Baltalimanı'nda içki içen 7 kişiye taşlı, sopalı saldırı!

Baltalimanı'nda içki içen kişilere taş ve sopalarla saldırıldığı iddia edildi.

Baltalimanı'nda içki içen 7 kişiye taşlı, sopalı saldırı!
İstanbul Baltalimanı’nda bulunan Oba Cafe’ görevli kişilerin, kafenin yanında bulunan parkta, ellerinde bira şişesi olan 7 kişilik gruba sopa ve şişelerle saldırdığı iddia edildi.

Olay dün gece Baltalimanı’nda bulunan Oba Cafe’ye yakın bir parkta gerçekleşti. Arkadaşlarıyla yemeğe çıkan bir grup, gecenin sonunda evlerine gitmek için yemek yedikleri mekandan ayrıldı. Mekana yakın olan parka gidip taksi çağıran grubun yanına, Oba Cafe’de görevli olduğu ve iddia edilen 5 kişi geldi.

Haberdar’dan Volkan Koç’un haberine göre, Kafede görevli olduğu söylenenlerden bir kişi “Elinizde içki şişesi ile burada duramazsınız” deyince, grup, herhangi bir olay olmaması için, biralar bir ağacın dibine bıraktı. Bu esnada kendilerine saldırıldığını iddia eden grup, saldırganların sopa ve şişe ile saldırdıkları ve bir arkadaşlarının boğazının kesildiğini söylediler. Ellerine bira şişesi olan gruba saldırdığı öne sürülen Oba Cafe çalışanlarının bununla yetinmeyip sopalarla da saldırdığı ve bir kişinin başına ağır bir darbe aldığı belirtildi. Olay sonrasında polisi arayan grup, gelen polis ekiplerine şikâyetçi olduklarını söyledi. Bunun üzerine Oba Cafe çalışanı olduğu belirtilen 5 kişi, Emirgan Karakolu’na ifadeleri alınmaları için götürüldü. Saldırıya uğrayan grup ise tutulan tutanağın ardından hastaneye gidip rapor aldı.

“Sopa ve şişelerle saldırmışlar”

Saldırıya uğrayan grubun avukatı konuyla ilgili Haberdar’a konuştu. Grubun avukatı,“Bir arkadaşlarına yemeğe gidiyorlar. Yemek sonrasında saat yarımda Oba Restoran’ın yanında bulunan parka gidiyorlar. Taksi çağırmak için. Aralarında evli olanlar da var. Bunlardan bazılarında bira şişesi var. Taksi beklerken, restoranda görevli 5 kişi gelip, ‘Elinizde içki var burada duramazsınız’ diyor. Bizimkiler de korkularından ağacın dibine bırakıyorlar. O esnada restoranda görevli kişiler, ellerine aldıkları sopalar ve şişe yardımıyla saldırıyorlar. Çocuklardan biri boynundan yaralanıyor. Dikiş atıldı. Bir diğerinin eli komple kesiliyor. Saldırıya uğrayan çocuklardan biri de kafasına darbe alıyor. Saldırıya uğrayan bir diğer çocuk da yüzünden yaralanıyor. Olayla ilgili hemen zabıt tutturdum. Saldıran kişilerle bizimkileri aynı yerde ifadesini almadılar. Güvenlik gerekçesi ile böyle bir uygulama yapıldığı söylediler. Ama hangi karakola götürdüklerini bilmiyoruz” ifadesini kullandı.

“Olay asılsız, sokaktan geçen biri giymiştir tişörtü”

Oba Cafe’de görevli olan ve isminin Bülent olduğunu söyleyen bir yetkili, konunun kendileri ile alakalı olmadığını ve olayın asılsız olduğunu iddia etti.

baltalimanı2