Bakırköylüler: Hastanemizi geri istiyoruz!

Bakırköy eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu 5 bin 250 metrekare arsa alanı ihaleye çıktı.

Bakırköylüler: Hastanemizi geri istiyoruz!

Bakırköy eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu 5 bin 250 metrekare arsa alanı ihaleye çıktı. Çevrede bulunan tek SSK hastanesindeki birimlerin teker teker kapatılarak arsaya AVM yapılacağı iddiaları tepkileri artırıyor.

Bakırköylüler, bugün ihalenin yapılacağı alanda protesto eylemi gerçekleştirdi. Yüzlerce Bakırköylü, ‘Hastanemizi geri istiyoruz’ sloganı atarak “Bakırköy Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi Halkındır, Satılamaz” yazılı pankartlar taşıdı.

Bakırköy Kent Savunması imzalı açıklamada şöyle denildi:

SSK BAKIRKÖY DOĞUMEVİ SATIŞI İPTAL EDİLMELİDİR.

TOKİ Emlak Konut GYO 64 Yıllık SSK Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni bugün burada kat karşılığı, gelir paylaşımı yöntemi ile ihaleye çıkarıyor. Kuruluşu 1952 yılına dayanan, bölgenin en eski sağlık kurumlarından olan hastanemiz, 2011 yılına kadar Bakırköy ve İstanbul halkına hizmet veriyordu.

5250 metre kare olan hastane arsası 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ayrıcalıklı ayrıcalıklı imar planı ile ticari alana dönüştürüldü Plan notlarına baktığımızda her türlü ticari işletmenin bu alanda yapılmak istendiğini ve yapılmak istenen ticari komplekslerde hiç bir kamu yararının olmadığını görüyoruz. Bu nedenle iki noktaya değinmek istiyoruz;

BİRİNCİSİ: Hastanenin bulunduğu arazi ve çevresinde Bizans Döneminden kalma, imparatorların taç giyme törenlerinin yapıldığı Vaftizci Aziz Yahya’ya atfedilmiş İmparatorluk kilisesi vardır.

İKİNCİSİ: 15 Yıllık AKP Hükümeti’nin sağlık politikalarına bağlı olarak şehir merkezlerinde yıllardır kamu hizmeti veren hastaneleri “Şehir Hastaneleri” adı altında şehir dışına taşıyarak, mevcut alanları Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan tadilatları ile ‘ Kıymetli Arsa’ statüsüne sokarak kamusal alandan çıkarıp, ticari rant alanlarına dönüştürmektedir.

İnsanın yaşadığı bir yerde barınma, eğitim, çalışma, çevre, ibadet vb. fonksiyonlara cevap verecek alanlar ne denli önemli ise sağlık hizmetleri ve sağlık alanları da o derece önemlidir. Siyasi iktidarın sağlık politikaları Bakırköy Halkını kamu sağlığı hizmetlerinden mahrum etmiştir. Devlet Hastaneleri hızla yok edilirken hemen her mahallede mantar gibi özel sağlık tesisleri kurulmaktadır. Halbuki sağlık hizmetleri devletin en temel kamusal görevidir. Bizler Bakırköy Halkı olarak; hastanemizi geri istiyor ve kamu alanlarının talanının durdurulmasını istiyoruz.

Yırca’da ve bugün Artvin Cerattepe’de halkımız kamusal alanların talanı için nasıl direnmişse bizler de bu hakkımızı kullanacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız. Bu yüzden satışın derhal iptal edilmesini ve Bakırköy SSK Doğum evi ve Çocuk Hastanesinin aynı fonksiyonla yenilenerek Bakırköy ve İstanbul Halkına hizmet vermesini istiyoruz.