Bakırköy'de hastane arazisi ihaleye çıkıyor

Bakırköy eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu 5 bin 250 metrekare arsa alanı ihaleye çıkıyor.

Bakırköy'de hastane arazisi ihaleye çıkıyor

Bakırköy eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu 5 bin 250 metrekare arsa alanı ihaleye çıkıyor. Emlak Konut GYO tarafından 25 Şubat da yapılacak ihale için Bakırköylüler tepkili. Çevrede tek SSK hastanesinin sağlık amaçlı değil de AVM yapılacak olması tepkileri artırıyor.

bakirkoy1

AKP iktidarının olmazsa olmaz icraatlarından biri olan kamuya ait arazilerin sermayeye peşkeş çekilmesinde bir durak, Bakırköy’de bulunan eski SSK Bakırköy Doğum Hastanesi ve Ruh ve Sinir Hatalıkları hastanesi oldu.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Subesi ve Bakırköy Kent Savunması, SSK Doğum Hastanesi’nin satışında kamu yararı gözetilmediği, hastanenin bulunduğu alanın piyasaya açılacağı ve sağlık hizmeti veren kuruluşların kent dışına taşınmamaları gerektiğinden hareketle bu satışa izin vermeyeceklerini ifade ederek, bugün Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Bakırköy halkını hastanelerine ve halka ait olan arazilerin satışına izin vermemeye çağırdı.

Ayrıca hastanenin yerinde Ayios İoannes Prodromos, yani Vaftizci Yahya’ya adanmış bir kilise olduğu kaynaklardan biliniyor. Hastane yıkıldıktan sonra alttan bu kiliseye ait temellerin çıkabileceği de ileri sürülüyor.

Bakırköy Kent Savunması yarın da 14.30’da Ataşehir’de SSK Doğum Hastanesi’nin ihalesinin yapılacağı alanda bir protesto eylemi gerçekleştirecek.