Bakırköy “yağmaya karşı” ayakta

Bakırköy, kamusal alanların sermayeye peşkeş çekilmesi, yeşil alanların korunması gündemiyle eylem ve etkinlik düzenleyecek.

Bakırköy “yağmaya karşı” ayakta

Bakırköy’de Gezi Parkı Direnişi’nden sonra örgütlenerek kent mücadelesi veren Diren Bakırköy Çamlık Parkı Forumu ile Bakırköy Kent Savunması bu hafta sonu kamusal alanların sermayeye peşkeş çekilmemesi, yeşil alanların korunması gündemiyle eylem ve etkinlik düzenleyecekler.

Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün Bakırköy Belediyesi tarafından Beşiktaş Spor Kulübü’ne devredilmek istenmesi üzerine Diren Bakırköy Çamlık Parkı Forumu’nun çağrısıyla 4 Haziran Cumartesi saat 15:00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılacak. Atatürk Spor ve Yaşam Köyü içerisinde bulunan fizik tedavi merkezi, atölyeler, görme engelliler için sesli kütüphane ve spor sahalarının sahibinin halkın olduğununun belirtildiği çağrıda kamusal alanların hiçbir şekilde halkın onayı alınmadan, gizli pazarlıklarla devredilmesine onay verilmeyeceği belirtildi.

Bakırköy Kent Savunması ise 5 Haziran Pazar günü “Yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz” çağrısı ile bir piknik organize edecek. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bahçesinde yapılacak olan etkinlikte müzik dinletisi ve konuşmalar yer alacak. Bakırköy Kent Savunması çağrısında halkın ortak kullanımındaki bütün yaşam alanları saldırı altındayken sessiz kalınmayacağı ve kenti kent yapan bütün değerlerin üstünün örtülmesine izin verilmeyeceği ifade edildi. Etkinlik çağrısının tam metni şöyle;

YAŞAM ALANLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ!

Bilindiği üzere uzun bir süreden beri memleketimizin her tarafı inşaat alanına dönmüş ve yeşil alanların yerini beton yığınları kaplamış durumda. Yaşadığımız alanlara ve doğaya karşı yapılan bu saldırıları giderek artan bir yoğunlukta Bakırköy’de de yaşamaktayız. Bakırköy sahiline yapılan inşaatlar, Ataköy 1. Kısım’ın yeni plan tadilleri ile yenilenme adı altında ranta açılması, Yenimahalle Doğum Hastanesi binasının yıkılıp yerine rezidans ve avm yapılmasının planlanması, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin arazisi üzerinde oynanan oyunlar ve Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün önce bakımsız bırakılıp, çok masraflı olduğu iddiasıyla halktan koparılarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne devredilmesinin gündeme gelmesi bunlardan ilk akla gelenler.

Bakırköy’ü Bakırköy yapan, halkın ortak kullanımındaki bütün yaşam alanları saldırı altındayken Bakırköy Kent Savunması olarak bütün bunlara sessiz kalmıyoruz. Kenti kent yapan bütün değerlerin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz.

5 Haziran 2016 Pazar günü saat 16:00’da arkeolojik, tarihi ve doğal mirası ile simgesel değeri olan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kamu alanlarımıza sahip çıkmak için, “sandviç ve minderini al gel” dediğimiz, şarkılarımızı birlikte söyleyeceğimiz etkinliğimize halkımızı davet ediyoruz.

Bakırköy bizim, İstanbul bizim…

BAKIRKÖY KENT SAVUNMASI”

etkinlik