Bakırköy Kent Savunması: Hastanemizi geri istiyoruz

Bakırköy Kent Savunması Bakırköy'e 56 yıl hizmet veren Yenimahalle Doğumevi'nin satılması üzerine bugün hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Bakırköy Kent Savunması: Hastanemizi geri istiyoruz

Bakırköy Kent Savunması Bakırköy’e 56 yıl hizmet veren Yenimahalle Doğumevi’nin satılması üzerine bugün hastane önünde basın açıklaması yaptı.
Geçtiğimiz mart ayında ihale ile Baş Yapı firmasına satılan hastane arazisinin satılması üzerine Bakırköy Kent Savunması adına açıklamayı Mimarlar Odası Bakırköy Şube Başkanı Mustafa Fazlıalioğlu yaptı. Fazlıalioğlu açıklamasında “AKP hükümetinin iktidara geldiği günden beri kamu yararına faaliyet gösteren kurumlara ait arazileri sermaye gruplarına kamu yararı gözetilmeden sattığını belirtti. Yenimahalle Doğum Hastanesi’nin Bakırköy’e 56 yıl hizmet verdiğini belirten Fazlıalioğlu binanın bulunduğu arazinin 62 milyon liraya satıldığını ve buradan elde edilecek gelirin 100 milyonlara yakın olacağını ifade etti. Hastanenin bulunduğu arazide 100 yıl öncesine ati olan Bizans Kilisesi’nin bulunduğu ve bu kilise de taç giyme törenlerinin yapıldığını belirtti. Fazlıalioğlu kamuya ait arazilerin kamuya ait olduğunu ve bunun mücadelesini durmaksızın vereceklerini vurguladı.
Fazlıalioğlundan sonra konuşan Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin’in halka ve esnafa hastanelerine sahip çıkmaları yönünde çağrısı ile basın açıklaması sona erdi.