Bakanlık'tan belediyeye: Marksist ateisti mi atadınız?

İçişleri Bakanlığı'ndan belediyeye komünist, ateist ihbarı

Bakanlık'tan belediyeye: Marksist ateisti mi atadınız?

İçişleri Bakanlığı, okuma-yazma bilmeyenler için kurs açan Çiğli Belediye Eğitim Merkezi (ÇİBEM) hakkında isimsiz bir ihbarla inceleme başlattı. İnceleme kapsamında, “Merkezin başına herkes tarafından Marksist-Leninist ve ateist olarak bilinen birinin getirildiği” savunularak, “iddialara” ilişkin bir hafta içinde rapor istendi.

İçişleri Bakanlığı’na geçen 27 Mayıs’ta, okuma-yazma bilmeyenler için açılan Çiğli Belediye Eğitim Merkezi (ÇİBEM) hakkında isimsiz bir ihbarla inceleme başlattı. Çiğli Belediyesi bünyesinde kurulan ÇİBEM’e ilişkin isimsiz ve imzasız ihbar gönderildi. Bu ihbarda, ÇİBEM’de örgün eğitim öğrencilerine yönelik derslik açıldığı belirtilerek, “Bu merkezin başına herkes tarafından Marksist-Leninist ve ateist olarak bilinen Serdal Sandal isimli birinin getirildiği, konuya dair ilanlara ve öğrenci kaydına başlandığı” belirtildi. Ve “iddialara” ilişkin bir hafta içinde rapor istendi.

İhbarda, örgün eğitim öğrencilerine ve lise mezunlarına ancak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel kurumların eğitim verebileceği savunulurken, “Bu iş için astronomik rakamlar harcanacağı, kanun ve yönetmeliklerin hiçe sayıldığı, bu sürecin parti propagandası olarak kullanıldığı, bu durumun etüt eğitim merkezleri ile özel eğitim kurslarına dönüşen kurumlar için haksız rekabet ortamının doğduğu” ileri sürüldü.

İçişleri Bakanlığı, ihbarı Çiğli Kaymakamlığı’na yolladı. Kaymakamlığın CHP’li Çiğli Belediye Başkanlığı’na 22 Haziran’da gönderdiği yazıda, bahsi geçen iddiaların incelenerek, 30 Haziran’a kadar İzmir Valiliği’ne sunulmak üzere rapor hazırlanması istendi. ÇİBEM’de okuma yazma kurslarının yanı sıra grafik tasarım, bilgisayar, dijital baskı, sabun ve mum, ahşap, çocuk gelişimi, hasta bakımı, pastacılık, aşçılık ve kuyum alanlarında da eğitim ve sertifika veriliyor. CHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, ÇİBEM’e benzer bir merkezin AKP’li Menderes Belediyesi tarafından da kurulduğunu ve bu merkez hakkında aynı nedenle İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde açılan davayı Kasım 2015’te Menderes Belediyesi’nin kazandığını söyledi.