Bakan Soylu yeni baskı politikaları için mesaj verdi

İçişleri Bakanlığı’na yeni atanan Bakan Süleyman Soylu Tranzon’da katıldığı programda konuştu ve “terörle mücadelede müsahamakar olmayacağız” dedi.

Bakan Soylu yeni baskı politikaları için mesaj verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bayramlaşma programında konuştu. Konuşmasında “terörle mücadelede yeni bir dönem açılıyor” şeklinde konuştu. Konuşmasında bölgede çok farklı terör örgütlerine karşı mücadele yürüttüklerinin altını çizen Soylu, IŞİD ve PKK’nin yanına “FETÖ’yü de ekledik” dedi. Ellerindeki tüm imkanlarla teröre karşı mücadelelerini devam ettireceklerini ifade eden Soylu, bugüne kadar sürdürdükleri mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi.

“Tüm teknik imkanalrı kullanacağız”

Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Elimizdeki bütün teknik ve istihbari donanım açısından bütün araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kesmeye çalışacağız. Tekrar söylemek istiyorum, acımasız olacağız. Ama bilinmesini isterim ki vatandaşımıza karşı büyük bir şefkatle onların arzu ve isteklerinin gerçekleşmesi konusunda büyük bir cevvaliyet içerisinde hareketimizi ortaya koyacağız.”

HDP’li belediyelere kayyum atanmasına dönük eleştilere de üstü kapalı bir biçimde cevap veren Soylu konuşmasında şu ifadelere başvurdu: “Terör örgütüne destek veren hiçbir legal görünümlü yapıya izin vermeyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları demokratik hayatı kolaylaştırmak için vardır, zorlaştırmak için değil.”

Açıklamında HDP’li belediyelerde “eleman alımı üzerinden köylülere baskı yapıldığı” şeklinde iddialarla devam ettiren Soylu, yeni operasyonların kapıda olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da operasyonları desteklediğini ve hükümetin arkasında durduğunu ifade etti.

Soylu yeni Ağar olur mu?

İçişleri Bakanlığı’nda yapılan değişiklik sonrası göreve başlayan Soylu’nun operasyonlara kaldığı yerden devam edeceği ve daha “şahin” bir görüntü çizeceği iddia edilirken, özellikle Soylu’nun Kürt sorunun da yeni bir “Ağar döneminin” önünü açabileceği iddia edilmişti. Özellikle Kürt hareketi tarafından dile getirilen bu iddialar Soylu’nun son açıklamaları sonrası hız kazanacağı benzerken, Soylu’nun Ağar’a göre daha incelikli bir işe girişeceği ve bunun için sağın geleneksel Amerikancılığını devreye sokacağı benziyor.

Soylu konuşmasında ABD Büyükelçiliği’nin kayyum açıklamasına üzüldüklerini belirtirken, bu açıklamaların çok fazla karşısında olmayacaklarını dile getiren ifadelere başvurdu.