Bakan Eroğlu NASA'ya sert çıktı: NASA da kim?

Eroğlu: NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde, geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela.

Bakan Eroğlu NASA'ya sert çıktı: NASA da kim?

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Doğu Akdeniz ülkeleri için son 900 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı uyarısını yapan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)’ne Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ceva verdi: NASA da kim? Biz onlardan iyiyiz!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları, kısa süre önce 1998 yılında başlayan ve halen süren kuraklığın, son 9 asrın en kötü kuraklığı olduğunu açıkladı. Eroğlu gazeteceilerin soruları üzerine, NASA’nın çalışmalarını yetersiz bulduğunu öne sürerek şunları söyledi:

‘Onların uyduları varsa…’

NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde, geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor? Onlar global ve kuşbakışı bakıyor iklim verilerine. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz. Sadece Türkiye’ye değil, çevre ülkelere de bu hizmeti veriyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; Eroğlu daha önce de twitter hesabından da tepkisini paylaşmış, 2014’te yazın 3 ay süren kuraklık nedeniyle çok stres yaşadığını belirtmiş ve şunları söylemişti: “İSKİ genel müdürü iken İstanbul’un su sıkıntısını gidermek için çok çalıştık. Hatta, ‘Su kesintisi olursa bıyıklarımı keserim’ demiştim. Bunu hatırlatanlar oldu yazın. Çok şükür bu sefer de bıyıkları kurtardık. Kuraklığa rağmen vatandaşa su sıkıntısı yaşatmadık.”