Bakan, Cerattepe için maliyet hesabında

Sarı, Fikir Sofrası’nın İstanbul’daki 18’inci toplantısına katıldı, ağırlıklı inşaatçı ve müteahhitlerden oluşan işadamlarına konuştu ve soruları yanıtladı.

Bakan, Cerattepe için maliyet hesabında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Artvin Cerattepe’de yapılması planlanan ve büyük tepki çeken madenle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Habertürk’ten Abdurrahman Yıldırım’ın haberine göre, Sarı, Fikir Sofrası’nın İstanbul’daki 18’inci toplantısına katıldı, ağırlıklı inşaatçı ve müteahhitlerden oluşan işadamlarına konuştu ve soruları yanıtladı.

ÇED raporları ve Artvin Cerattepe madeni hakkında konuşan Sarı’nın açıklaması şöyle:
Biz bakanlık olarak önümüze gelen her talebe uygun ÇED raporu vermiyoruz. İlgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınıyor. Bu görüşlerden olumsuz olanlar varsa, bir kurumdan dahi geliyorsa, ÇED olumlu raporunu vermiyoruz. Olumsuz rapor veriyoruz ya da ilgili yatırımın revize edilmesini ve çevreyle uyumlu olacak hale getirilmesini istiyoruz. Mesela, Artvin Cerattepe’de 50 bin ağaç kesileceği, yol açılacağı ve çıkarılan madenin böylece taşınacağı propagandası yapılıyor. Halbuki ikinci ÇED raporu ile ağaç kesilmesi minimize edildi. Kesilecek ağaç sayısı 3-4 bin arasına indirildi ve her ağaca karşılık 3 ağaç ekilmesi kararı alındı. Aslında bu yatırımcıya da yeni maliyetler getiriyor. Cerattepe’de kapalı devre bakır madeni için ÇED raporu verdik. Orası altın madeni olarak işletilemez. Hatta altın çıkarılmasına biz olumsuz ÇED raporu verdik.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/27/erdogandan-yurekli-cikis-artvinlilere-yavru-gezici-dedi/