Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili siyasi sığınma talebinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’a kaçan askerlerle ilgili “Darbe yapanlar siyasi sığınma talebinde bulunuyor. Bunlar siyasi sığınma kapsamına giremez. Yunan makamlarından beklentimiz işbirliği yapmaları, adil davranıp bu hainleri Türkiye’ye göndermeleri” dedi.

Çavuşoğlu TRT Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

Darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan askerler siyasi sığınma talebinde bulundu ama bu kapsama giremezler, Yunanistan’dan sınırdışı edilmeleri gerekir.

‘Gülen’in başka ülkeye kaçmasına izin verilmemeli’

Gülen’in iadesi konusunda müttefikimiz ABD’nin bizimle yakın işbirliği içinde olması gerekir, ABD’nin bu konuda bir komisyon kurulması önerisi de var, biz her şeye varız. Başka bir ülkeye kaçmasına izin verilmemeli, bize iade edilmesi gerekiyor. İade konusunu uzatmak isterseniz bu yıllar alır, ama kararlı iseniz en kısa sürede sonuçlanır.

‘Uluslararası örgütlerle bir sorunumuz yok’

-Darbe girişiminin ardından uluslararası örgütlerle bir sorunumuz yok, diyalog halindeyiz.

-OHAL kararı aldıktan sonra Fransa gibi Avrupa Konseyi’ne, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 15. maddesinde bazı kısıtlamalara gidebileceğimizi bildirdik, ama bunun istisnaları var.

-Üç ay süreyle OHAL ilan ettik ama inanıyoruz ki üç aydan önce gerekli adımları atacağız ve OHAL’i kaldıracağız.