Bakan Bozdağ’dan Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne: Gözleri, kulakları yok, idrak sahibi değiller

Bekir Bozdağ, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisini eleştirerek, "Sanki saldırıyı yapan DEAŞ değil, PKK terör örgütü değil de Türkiye'nin hükümetiymiş gibi sakat, hastalıklı bir anlayışla tavır alındığını görüyoruz" dedi.

Bakan Bozdağ’dan Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne:  Gözleri, kulakları yok, idrak sahibi değiller

Adalet Bakanı Bozdağ, “Barış İçin Akademisyenler” oluşumunun bildirisini eleştirdi. Bozdağ, “Türkiye’de PKK, IŞİD, DHKP-C saldırısı olduğu zaman sanki saldırıyı yapan IŞİD değil, PKK terör örgütü değil de Türkiye’nin hükümetiymiş gibi sakat, hastalıklı bir anlayışla medyanın, siyasetin, akademisyenin ve STK’ların tavır aldığını görüyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı’nın editör masasına konuk olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Terör sadece AKP’nin, sadece belli bir grubun sorunu değil, terör bütün partilerin, insanımızın, hepimizin ortak sorunu. Türkiye’deki siyaset kurumu, terörle mücadele karşısında birlikte bir duruş sergilemeye mecburdur. Etkin bir mücadele için de bu şarttır” ifadelerini kullandı.

Güneydoğuda yaşanan çatışmalar karşısında STK’ların aldığı tutumu eleştiren Bakan Bozdağ, “Türkiye’de PKK, IŞİD, DHKP-C saldırısı olduğu zaman sanki saldırıyı yapan IŞİD değil, PKK terör örgütü değil de Türkiye’nin hükümetiymiş gibi sakat, hastalıklı bir anlayışla medyanın, siyasetin, akademiyenin ve STK’ların tavır aldığını görüyoruz. Önce bizim bu tavırlar karşısında kendimizi sorgulamamız lazım. Acaba terörün cesaretlenmesine mi bu tavırlar yardımcı oluyor, güç bulmasına mı yardımcı oluyor, yoksa zayıflamasına mı yardımcı oluyor?” dedi.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne tepki

“Barış İçin Akademisyenler” oluşumunun bildirisiyle ilgili de konuşan Bozdağ şunları söyledi; “Son günlerde bazı akademisyenler de birtakım açıklamalar yaptılar. Eminim ki bu akademisyenlerin önemli bir kısmının o bölgede yaşananlardan haberi yok. Gidip gördüklerini zannetmiyorum. Doğru dürüst bir Şırnak, Cizre, Silopi ziyareti yaptıklarını, Sur’da ne olup bittiğini gözlemlediklerini düşünmüyorum. Sadece kendilerine kim ne aktarıyorsa onlar üzerinden bir değerlendirme yaptıklarını düşünüyorum. Ama gitsinler baksınlar. Olay yerlerini, terör eylemlerinin olduğu yerleri değerlendirsinler. Siz bir hastaneye roketlerle saldırıyorsunuz. Onlarca roket atıyorsunuz. O hastanede doktorlar, ebeler, hemşireler, sağlık personeli oradaki insanların sağlığı için çalışıyor. Roketler atılıyor. Roket atanlara söyleyecek hiçbir sözünüz yok mu?

Sanki bölgede terör örgütü yok, sanki hendekleri uzaylılar kazdı, barikatları uzaylılar kurdu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti olmayan şeyle mücadele ediyormuş gibi. Bunların görecek gözleri demek ki yok, duyacak kulakları hakikati yok ve bunları değerlendirecek bir idrak anlayışına sahip değiller”

http://gazetemanifesto.com/2016/01/12/erdogandan-akademisyenlere-aydin-musveddesi-cahiller/