Bakan Avcı Ensar'a destekte iddialı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ensar Vakfı ve KAİMDER’e Karaman’daki çocukların cinsel istismarı skandalına rağmen arka çıkmaya devam ediyor.

Bakan Avcı Ensar'a destekte iddialı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda erkek çocukların cinsel istismara maruz kalması karşısında sessiz kaldığı eleştirilerine “Ben söylenmesi gerekeni zamanında, yerinde ve bir Milli Eğitim Bakanı’na yakışacak bir üslupla söyledim” yanıtını verdi.

Avcı, 25 Mart günü yaptığı konuşmasında, “Bakanlık pek çok sivil toplum kuruluşuyla imzaladığı protokollerle işbirliği yapıyor, yapacak. Ensar Vakfı da bizim son derece verimli işbirliği yaptığımız kuruluşlardan biri. O kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekun bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir.” sözleriyle Ensar Vakfı’na sahip çıkmıştı.

“Bu tür polemiklere girmem”

Eskişehir Valiliği’nin düzenlediği Eskişehirspor’a Moral Gecesi’ne katılan Avcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un “Milli Eğitim Bakanı susuyor” sözlerine şu yanıtı verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı ne yapmıştır? Mili Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğu nedir?, Sorumluluğu nasıl yerine getirmektedir. Bununla ilgili açıklamaları ben bugün ayın 7’si, 15 gün önce Ankara’da yaptım. Her gün çıkıp ben onlarla böyle bu tür polemiklere girmem.”