VİDEO | 'Bahoz Erdal'ın vurulma anı' görüntüleri de sahte çıktı

Yandaş medyanın 'Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü bombalı saldırının görüntüleri' olarak servis ettiği görüntüler sahte çıktı.

VİDEO | 'Bahoz Erdal'ın vurulma anı' görüntüleri de sahte çıktı

Youtube’da Tel Hamis Tugayları adına açılan bir hesaptan paylaşıldığı ileri sürülen ve PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü ana ait olduğu iddia edilen sahte bir video yayınlandı.

Video görüntülerinde bir caddede park halinde bulunan ve üzerinde konuşlu uçaksavar ile sokak aralarına ateş eden bir pikabın vurulma anı görüntüleniyor.

Gri tonlarda çekim yapılan ve fligranla Tel Hamis Tugayları’na ait olan bir de amblem konulan video kısa süre içerisinde aralarında Haber7, Yeni Akit ve Milliyet’in de bulunduğu çok sayıda yandaş medya kuruluşu tarafından paylaşıldı.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=Y1e4SPbTNwo

Ancak gerçek kısa süre içerisinde anlaşıldı. Söz konusu video görüntülerinin 2014 Nisan ayında yayınlanan bir görüntünün montajlanmış gri tonlardaki versiyonu idi. Üstelik bahse konu araç YPG gerillaları tarafından imha edilen El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’ya aitti.

Sahtekarlığın anlaşılması üzerine videoyu paylaşan yandaş medya kuruluşları kısa süre içerisinde videoyu paylaşımdan kaldırdı.