Bahçeli'den 'ihraç' sinyali: MHP ayıklanacak

MHP lideri, Meral Akşener ve diğer muhalif isimlerin partiden ihraç edileceğinin sinyalini verdi.

Bahçeli'den 'ihraç' sinyali: MHP ayıklanacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meral Akşener ve diğer muhalif isimlerin partiden ihraç edileceğinin sinyalini verdi.

“7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP’yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir.” dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘MHP ayıklanacak’

“Daha önceki bir açıklamanızda MHP’de ayıklanma mevsiminin başlayacağını söylemiştiniz. Önümüzdeki günlerde bir disiplin işlemi görecek miyiz?” sorusu üzerine Bahçeli, şunları ifade etti:

“Dört arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden üç önemli başlık bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, önemli olanı odur; yargının kararını sabırla beklemektir. Onu biz de istiyoruz, onların da istedikleri görülüyor. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. Şimdi önümüze bakacağız. Diğer konular onların kendilerinin bileceği iştir. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP’yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir.”

Muhaliflerin Tekir Yaylası Kurultayı’nı toplayacağı iddiasına yönelik Bahçeli, “Yayla hepimizin yaylasıdır, isteyen çıksın.” ifadesini kullandı.

‘Vatandaşlık Cumhurbaşkanlığı keyfine bırakılmış bir unvan değil’

Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada da, Suriyelilere vatandaşlık statüsü getirebileceğine ilişkin konuya değindi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanlığı keyfine bırakılmış bir unvan değildir” ifadelerini kullandı.

MHP liderinin grup konuşmasındaki ilgili bölüm şöyle:

Gündemdeki konulardan biri olan Suriyelilere verilecek olan vatandaşlık meselesidir. Bahçeli’nin konuya dair yaklaşımı, bize göre bu teşekkürün içi boş, anlamı yoktur. Hepsinden önemlisi ortada teşekkürü gerektirecek bir şey yoktur. Cumhurbaşkanı Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğini duyurmuştur. Kimi zaman sığınmacı, kimi zaman göçmen, kimi zaman mülteci denen bu kişilerin hukuki statüleri belirli değildir.

Suriyelilerin hukuki statülerinin hangi kategoride olduğu belirlenmeden yapılacak her siyasi tasarruf sorgulanacak ve ters tepecektir. Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa onu yapalım. Oy hesabıyla gündeme getirmek sorumsuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse bu milletin asil evlatlarından niçin esirgenmiştir?

Sayın Erdoğan’a tavsiyem, önce kendi vatandaşlarımızın ibretlik ve hazin hallerine bakmasıdır. Türk vatandaşları Almanya’ya ülkelerinden kaçarak değil, bilakis davet üzerine gitmişlerdir. Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanlığı keyfine bırakılmış bir unvan değildir. Siyasi düşünce ve parti farkına bakmadan herkesi Türk vatandaşlığı konusunda demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum.