Bahçeli'den destek sinyaline devam: Meclis'te de milletin karşısında da aynısını diyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP'ye Musul operasyonu ve başkanlık sistemi konusundaki desteğini yineledi.

Bahçeli'den destek sinyaline devam: Meclis'te de milletin karşısında da aynısını diyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP’nin başkanlık referandumuna destek sinyalini yineleyerek, “MHP’nin TBMM ne diyorsa milletin karşısında da aynısını diyecektir.” dedi.

Bahçeli, “Bizim ağzımızdan evet ya da hayır çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler kriz çığırtkanlıkçıları, kriz hevesçileridir. Önemle ifade ediyorum, MHP’nin TBMM’de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpa tıp aynısı olacak” ifadelerini kullandı.

Bahçeli Musul operasyonuna katılma tartışmalarına ilişkin de iktidara tam destek mesajı vererek, “Şu anda Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eş değerdir.” diye konuştu.

Bahçeli’nin ‘Musul’ ve ‘Başkanlık’ tartışmalarına ilişkin açıklamaları şöyle:

“Anayasa değişikliği teklifleri henüz ortaya çıkmadı, hakkımızda hüküm verenler sanki kaf dağından kan bağışlıyorlar. Bir grup Truva atı bunu milletin aklıyla alay etmek olduğunu söylüyorlar. Meclis’te evet, referandumda hayır diyecekmişiz. “Havet” nasıl olacakmış Türkçe’yi katletmeleri bir yana utanmadan bir de böyle söylüyorlar. Biz evet veya hayır dememişken, hiçbir şey belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsinler ki darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali tam olarak nato kafa nato mermerdir. MHP’nin TBMM ne diyorsa milletin karşısında da aynısını diyecektir. Mecliste evet dersek, referandumda da evet deriz”

“Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eş değer”

“Yakın bir gelecekte Kerkük, Tuzhurmatu’ya ya da herhangi Türkmen kendine katliamlar seriye bağlanırsa bunun hesabını kim verecektir. Musul yanarken yerimizde durmayız. Kerkük infaz edilirken rahat olamayız. Kürdistan için oyunlar oynayanlar akıllarını başa alsınlar. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp yayımızı hala asmadık. Asmaya da niyetimiz yoktur.

Irak kendi içinde siyasi bölünmüşlük yaşamakta, görüş ayrışmaları derinleşmektedir.

Türkiye Musul operasyonun her aşamasında rol almalı, aktif ve zorlayıcı olmalı. Şu anda Başika’dan çekilmek Hakkari’den çekilmekle eş değerdir. Irak’ta sahada olduğumuz kadar kurulacak gereken masalarda olmamız doğrudur.”