Bahçeli'den AKP'ye güvence: Devlet başkanını mahkeme kapılarında süründürecek değiliz

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Bahçeli AKP'ye tuzak mı kuruyor?" sorularına MHP liderinin cevaplarını yazdı.

Bahçeli'den AKP'ye güvence: Devlet başkanını mahkeme kapılarında süründürecek değiliz

AKP’nin Doğan Grubu’ndaki temsilcilerinden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde bazı AKP’lilerin “Bahçeli bize tuzak mı kuruyor?” kaygılarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘rahatsız’ olduğunu yazdı.

Selvi, Bahçeli’nin yakın çevresine yaptığını söylediği değerlendirmelere yer verdiği köşesinde, iki partinin başkanlık pazarlığında pürüze neden olduğu iddia edilen “Yüce Divan” başlığı konusunda da, “Devlet başkanını mahkeme kapılarında süründürecek değiliz” dediğini aktardı.

İşte Selvi’nin “Bahçeli ‘tuzak kuruyor’ iddialarına ne dedi” başlıklı yazısında yer verdiği, MHP liderinin sözleri:

“Bunlar çok ayıp şeyler”

MHP tuzak kurmaz. Bunlar çok ayıp şeyler. Güvensizlik filan olacak şeyler mi? Ben şimdiye kadar ne dediysem arkasında durdum. Yaptığım açıklamaların gereğini yerine getirdim. Sistemde bir tıkanık var. Onun aşılması için çaba gösteriyorum.

“Devlet başkanını mahkeme kapılarında süründürecek değiliz”

“Devlet başkanını mahkeme kapılarında süründürecek değiliz. Çünkü cumhurbaşkanı yeni sistemde icranın içinde olsa da yine bir temsil görevi olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünün temsilcisi olacak. O nedenle Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetine gölge düşürülmemeli. Sıradan şeylerle suçlanamamalı. Masuniyeti korunmalı. Ama bu masuniyetin de sınırları belirlenmeli. Hukukun üstünlüğüne uygun bir düzenleme olmalı. Yeni sistemde başbakan olmayacak. Cumhurbaşkanı aynı zamanda başbakan olacak. İcranın başına geçecek. O nedenle cumhurbaşkanı, başbakanın deruhte ettiği sorumluluğu üstlenmeli. Cumhurbaşkanı devleti temsil ediyor, temsilin mehabeti ile icranın sorumluluğu dengelenmeli.”