Bahçeli yine koltuk değneği: Demirtaş'ı kovalım referanduma gidelim

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "HDP'li vekillerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her şey masaya yatırılmalıdır." dedi.

Bahçeli yine koltuk değneği: Demirtaş'ı kovalım referanduma gidelim

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “HDP’li vekillerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırılmasından parti kapatmaya kadar her şey masaya yatırılmalıdır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, HDP’li vekillerin fezlekeleri konusunda dokunulmazlıklarını kaldırılması konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

“Erdoğan anayasayı kafasında çoktan kaldırmış, Türkiye’yi kanunsuzluğa hapsetmiştir”

Bahçeli, yeni anayasa konusunda da “Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar ‘b planını’ ortaya koymalıdır. TBMM’yi bilgilenmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir.” dedi.

Bahçeli, “Erdoğan anayasayı kafasında çoktan kaldırmış, Türkiye’yi kanunsuzluğa hapsetmiştir” diyen Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Erdoğan’ın sözlerine iki tam gün geçtikten sonra cevap vermemiz fitilini tutuşturmak istediği tartışma ortamına, gizli gündemine hemen alet ve dahil olmama düşüncemizden kaynaklanmıştır. Cumhurbaşkanı şu gerçekleri özellikle bilmelidir ki: Hukuk herkese lazımdır, her Türk vatandaşını kapsamaktadır. Ve gün gelecek karalanan hukuk Erdoğan’a da gerekli olacaktır. Erdoğan için bir anlam içermediğini bilmemize rağmen, yine de şu hatırlatmaları yapmak milletimizin bizden beklediği tarihi bir görevdir; eğer mümkün olursa yeni anayasa hazırlama süreci amacına ulaşana kadar, yürürlükteki 1982 Anayasası beğenilse de beğenilmese de herkesi bağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Referandum yolu mümkün olabilir”

Bahçeli, “MHP masadan kaçmaz. Masada 3 arkadaşımız oturuyor ama komisyonun verimli olması için TBMM’de olan tüm partilerin çalışma usul ve esaslarına göre orada bulunmalarında yarar var. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar b planını ortaya koymalıdır. TBMM’yi bilgilenmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir. Onun için de milletvekilinin 330’a tamamlanması lazım. Böyle bir durumda da bir referandum söz konusu olursa MHP’nin anayasa konusundaki hassasiyetleri göz önünde bulunularak kamuoyunun aydınlatılmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.