Bahçeli: Türkiye uzaya gidecekti de parlamenter sistem mi engel çıkardı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "verdiğimiz destek terörle sınırlı" dedi ve uzlaşmacılığa işaret etti!

Bahçeli: Türkiye uzaya gidecekti de parlamenter sistem mi engel çıkardı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “verdiğimiz destek terörle sınırlı” dedi ve uzlaşmacılığa işaret etti!

Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Bugüne kadar uzlaşma kültürünün merkezinde bulunduğu yeni bir siyaset anlayışının şart olduğunu söyledik. Bunun neresi yanlıştır? Cepheleşmenin ülkemize zarar vereceğini söyleyerek rejim ve sisteme sahip çıkılmasını söyledik. Bunun neresinde tehlike vardır?”

‘Partili cumhurbaşkanlığı bedellere mal olur’

“Bizden başkanlıkla ilgili olumlu tavır bekleniyor. Partili cumhurbaşkanlığına iyimser bakmamız bekleniyor. MHP sistem tartışmalarının çok ciddi badirelere yol açacağını görmektedir. Başkanlık sisteminin veya fiilen uygulansa da partili cumhurbaşkanlığının ileride aşırı bedellere mal olacağı görülmektedir. Vatandaşımız giderek yoksullaşmaktadır. Gene kaybeden millet, kazançlı çıkan zillettir. Yol yapılıyor, güzel. Havalimanı inşa ediliyor, bunlara diyecek yoktur fakat milletimiz hala açtır, işsizdir, gelirsizdir. Bunlar yetmiyormuş gibi Türkiye’nin etrafındaki küresel gerginlikler giderek artmaktadır.

‘Türkiye uzaya gidecekti de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı?’

Türkiye uzaya gidecekti de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı? Zenginliğin formülü, kalkınmanın sihri başkanlık sisteminde mi görülmektedir. Bu nasıl bir propaganda, nasıl bir algı oyunudur. Çift başlılıktan şikayet ediyorlar, patinaj bitsin istiyorlar. Bunlara itirazımız yoktur. Bize göre çift başlılıktan yakınanlar sanıyorum milletimizle alay etmekten hicap duymayanlardır. Partimiz Türkiye’nin bütün meselelerinin yüksek vatan sevgisiyle aşılacağına inanmaktadır.”

‘Verdiğimiz destek terörle mücadeleyle sınırlı’!

“Buna dair birçok örnek vermemiz mümkündür. Başkanın siyasi tercihlerini her adımda kilitlenmektedir. Bu durum başkanlık rejimlerinde zaman zaman etkinliğini tamamen yitiren hükümet uygulamalarına yol açmaktadır. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki denge bozulacak.

Demokrasi ararken despotizm bulunması kaçınılmaz olacaktır. Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadeleyle sınırlıdır. Başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığına desteğimiz zamanın ruhuna bakıldığında yoktur. Amaç terörün kökünü kazımak olursa MHP cesurca destekçi olacaktır. Doğru yolda olan ne varsa yanındayız, yanlışlarda milletimizin hak ve hukukunu her daim müdafaa edeceğiz. TBMM geçen hafta tarihi bir oylamaya sahne olmuş ve girdiği sınavdan yüz akıyla çıkmıştır.

MHP’nin 40 değerli milletvekili oylamalara eksiksiz ve tam kadro katılarak milli vicdanın beklentisini yerine getirmiştir. Sizleri ve farklı partilerden arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Şahsımın da fezlekesi olmasına rağmen, milletin yanında olmaktan dolayı bahtiyarım. Bizim yüzümüzü kızartacak hiçbir suçumuz yoktur.”