Bahçeli grup toplantısında Erdoğan'a sahip çıktı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında Güneydoğu'daki operasyonlarla ve ablukayla ilgili konuştu.

Bahçeli grup toplantısında Erdoğan'a sahip çıktı

Partisinin grup toplantısında dokunulmazlık, operasyonlar ve ABD ziyareti hakkında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Halka 3 gün süre verin. Sonra taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır ziyaretinde, Sur’dan bir ev alacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Bahçeli, “Sayın Başbakan, serokluğu çok sevdin. Sur’a taşınacakmışsın. Allah tamamına erdirsin. Mutlu mesut olursun inşallah. Konyalıydın, oldun Diyarbakırlı. Dilerim talihin açık olsun. Diyarbakır’da konuşurken fark ettim ki, görünürde gururla sallanan bir Türk bayrağı yoktu” diye konuştu.

Dokunulmazlık açıklaması

Bahçeli HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları için de, “Gel şu Nusaybin’e biraz kafa yoralım. PKK’nın Meclis’teki uzantılarına ilişkin dokunulmazlıkları acilen kaldıralım. Bilsesin kli zaman geçiyor. Suya yazı yazma bu dokunulmazlık zırhını delelim.” dedi.

‘Halka 3 gün süre verin’

Bahçeli konuşmasında provakasyon yapmayı da unutmadı: Nusaybin’de vatandaşa 3 gün süre verin. Sonra taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın. Şahadetlerin önü kesilmezse Türkiye iç savaşa sürüklenecek Suriye’ye benzeyeceğiz. Vatan gittikten sonra siyaseti ne yapalım? Gerekirse ekmeğimizi bölelim aç yatıp aç uyanalım ama kahramanlarımız ne talep ediyorsa son kuruşuna kadar karşılayalım.

‘Türkiye’nin cumhurbaşkanına parmak sallayamazlar’

Konuşmasının sonunda Bahçeli Erdoğan’ın ABD ziyaretine değinerek, “Erdoğan ABD’de buz gibi bir çehre ile karşılaşmıştır. Bu ziyaretteki asıl püf nokta Erdoğan ile Obama’nın söz düellosudur. Erdoğan basına yönelik tutumu konusunda eleştirilmiştir. Yabancı bir ülkenin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kim olursa olsun böyle bir eleştiriye sıcak ve normal bakamayız. Erdoğan çok çam devirmiş, gönül kırmıştır ama Türkiye’nin cumhurbaşkanına parmak sallanamayacağını da biliyoruz” dedi.