Bahçeli: 1915'teki tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine aynısı yapılmalıdır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli: 1915'teki tehcir kararı yerindedir, bugün olsa yine aynısı yapılmalıdır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen tasarının Alman Parlamentosu’ndan geçmesine tepki gösteren Bahçeli, “Yer değiştirme kararı olmasaydı milletimizin geleceği tehlikeye girecektir… 1915’teki tehcir kararı kesinlikle doğrudur, bugün olsa yine yapılmalıdır” ifadesini kullandı.

Bahçeli, terör operasyonlarına katılan askerlere soruşturma açılmasını izne bağlayan tasarının Meclis’ten geçmesi için destek vereceklerini söyledi. “TSK kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına mutlaka destek verecek, gereğini eksiksiz yapacağız” diyen Bahçeli, hükümete hukuki destek sözlerini hatırlatarak, “Demek ki neymiş? Fiili desteğimiz hukuki boyut alıyormuş. Terörle mücadelede ihtiyaç duyulan hukuki güvence için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. Tasarı yasalaşırsa, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının yargılanması Başbakanın iznine bağlanacak.

Bahçeli, dün Vezneciler’deki bombalı saldırı sonrası bir kez daha gündeme gelen güvenlik zaafı konusunda hükümete ‘eleştiri’lerde bulunarak, “Türkiye’yi yönetmekle sorumlu hükümet, bir kişinin koltuğunun peşine koyulmuştur. AKP, partili cumhurbaşkanlığı diye gözünü karartmıştır” dedi. “17-25 Aralık hukukuyla ülkeyi yönettiğini sananlar Türkiye’nin geleceğini karartmaktadır” diyen Bahçeli, “Terör azarken Erdoğan Doğu Afrika’yı dolaşmış, yandaş avcılarla bir tek safariye çıkmadığı kalkmıştır. 20 Temmuz 2015’ten bu yana büyükşehirler peş peşe bombalanmış, görülmemiş rezillikler sergilenmiş, bana mısın dememiştir” ifadesini kullandı.