Aziz Kocaoğlu'ndan işçi düşmanlığı: İZBAN işçisinin talebini karşılarsak tüm dengeler bozulur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İZBAN grevi ile ilgili konuştu.

Aziz Kocaoğlu'ndan işçi düşmanlığı: İZBAN işçisinin talebini karşılarsak tüm dengeler bozulur

İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten İZBAN A.Ş. personelinin grev kararına ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yüzde 15 zam Türkiye koşullarında önemli ve yüksek bir zamdır. Bunun dışında zam vermek Türkiye’deki bütün dengeleri bozacaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketi İZBAN A.Ş. personelinin grev kararı üzerine açıklama yaptı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık üzerine grev

İZBAN’da çalışan 340 personeli kapsayan toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle Demiryol-İş Sendikası tarafından alınan karara göre saat bugün 08.00’de grev başlamıştı. Yüzde 15 zammın Türkiye koşullarında iyinin de üzerinde bir rakam olduğunu savunan Kocaoğlu, “Yüzde 15 zam Türkiye koşullarında önemli ve yüksek bir zamdır. Örneği devlet kurumu, büyükşehir belediyeleri ve özel sektörde yoktur. Bir daha görüşme olmayacak diye bir şey söz konusu değil. Ancak ‘2 puan daha ver’ şeklinde bir görüşme olmaz. Artık greve çıkılmıştır. Sendika yüzde 15 zammı kabul ederek imzalamak kaydıyla sözleşme yapılabilir. Bunun dışında zam vermek Türkiye’deki bütün dengeleri bozacaktır. Yaşayacaklar, görecekler. Bir süreç geçecek. Biz toplu ulaşım görevimizi yapıyoruz. Onlara da bir an evvel yüzde 15 zammı kabul ederlerse kendi lehlerine olacağını iletmek istiyorum” diye konuştu.

Kocaoğlu yalan söylüyor

Kocaoğlu’nun yüzde 15 yalanı Demiryol İş Sendikası’nın bugün grev ile ilgili yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Açıklamada konu ile ilgili şu ifadeler yer aldı: “Demiryol İş Sendikası olarak talebimizi sendikal gerçeklerden uzak, tamamen kardeş kurumların ücretlerini dikkate alarak, hatta onlardan genelde % 15 altında bir teklif hazırladık. sözleşme taslağını katılımcı demokrasinin en iyi örneğini göstererek işyerinde çalışan arkadaşlarımızla birlikte hazırladık. İşverenle yapılan toplu sözleşme toplantılarına ülkemizde başka örneği olmayan şekilde işyerlerinde çalışan arkadaşlarımızla birlikte katılıyoruz. Tüm sözleşme süreci şeffaf ve demokratik şekilde gerçekleşti. Demiryol İş Sendikası’nın bu şeffaf ve katılımcı anlayışıyla yürüttüğümüz görüşmelerde müzakere süreci tıkanmış ve bizler istemesek de grevin eşiğine işveren tarafından getirilmiş olduk.”